neljapäev, märts 02, 2006

Uuem, värviline 10-dollariline vares...

Olles nüüd lõpetanud teise töövihikutäie lindude joonistamise jõudsin järeldusele:
Eesti linnud on lootusetult tuhmid ja igavad. Kui ma pean veel mõnda pruuni, halli, musta või nende värvide kombinatsioonis lindu joonistama, siis lähen lolliks. See on igav (pealegi kulus mu pruun pliiats peaaegu olematuks)
Rohkem värvi loodusesse!!!
No võtame nt hariliku hallvarese (vaata pilti vasakul), juba nimi on tal igav kui kui sompus ilm. Ainult veidike värvi ja temast võiks saada ebahariliku kirjuvarese (vaata pilt paremal). Vahe on ju märgatav :D Selline lind juba püüaks pilku. Võibolla olekski pidanud kõik linnud töövihikus värvilisemaks tegema kui päriselus. Sest vaadake, kui lapsed õpivad, et tuvi on kirgas kui kanaarilind, siis oma au hoidmiseks peabki ta oma sulestikku veidi uuendama. Järgmisel korral olen targem.

Lindudega ma lõpetasin, nüüd on veel Eesti kaart vaja joonistada. Sellega seoses, kas keegi soovib mõnda kohta kaardil liigutada, rohkem esile tuua, üldse ära kaotada? Andke aga teada ning küll me hinnas kokkuleppele jõuame :D *

*Mina isiklikult nt kavatsen Saarema Tartule veidike lähemale tuua. Liiga pikk on see sõit koju.

2 kommentaari:

  1. sa ära arvusta hallvarese nime. Kust sa tead, kas tegu on "halli" või "hallaga"? Saksa keeles nt. on tegemist "uduvaresega"... polegi nii igav ja elutu nimi ju? (ütleb vareste põline vaenlane)

    VastaKustuta
  2. Kui hallvarese nimi on igav kui sompus ilm, siis uduvares ongi ju sompus ilm.

    VastaKustuta