neljapäev, oktoober 26, 2006

Milline on sinu elu muinasjutt?

Täna oli jälle põnev öö. Üle pika aja jalutasin natuke unes ja nägin lihtsalt luulusid. Kuid sellest ei tahtnud ma rääkida vaid hoopis oma unenäost.
Nägin mina unes, et Sutu oli muutunud MuinasJ/Sutumaaks, kus iga soovija sai oma elu ja end vahetada mingi muinasjutu vastu. Soovijaid oli palju, pea kogu minu tutvusringkond (ka nt korteriomanik) oli kohal. Muinasjutu valimine oli lihtne. Nt meie kõigi sõber Unistaja muutis end lihtsalt ja valutult printsiks, suudles konna, kes muutus küllaltki nägusaks printsessiks ja nad näisid mõlemad oma uue eluga suhteliselt rahul olevat.
Ühe põõsa all nägin hästi palju konnasid ning mõtlesin ohates: "Milline raiskamine!!! Nii palju printse!" Aga mul endal oli oma muinasjutt juba valitud, nii et need printsid pidid ootama jääma kedagi teist.

A mul tekkis (suure ringi) küsimus. Kui oleks võimalik ükskõik milline muinasjutt võtta ning sealt ükskõik milliseks tegelaseks hakkata. Kelleks hakkaks sina?

9 kommentaari:

  1. Mina hakkaksin kaunitariks kaunitari ja koletise muinasjutust.

    VastaKustuta
  2. Gnoom - ilmselgelt - Ma oleks kohakaaslusega paljudes muinasjuttudes

    VastaKustuta
  3. Tegelt ma eelistan endale ise muinasjuttu välja mõelda. Aga kui peab tõesti valima tuntud muinasjuttude ja -tegelaste hulgast, siis ma ei teagi. Prints kohe kindlasti mitte. Või noh, kui just selle taktikalise mõtlemise kohaselt, et seitsme peaga lohet naeru kätte ära suretada. Aga ei või iial teada - võib-olla nad naeravad korraga ainult ühe peaga ja teistega suudavad oma kopsudesse piisava õhuvarustuse tagada, nii et igaks petteks ma seda proovima ei läheks.
    Ivan-Turak, kes poolkogemata endale printsessi ja pool kuningriiki saab? No see on juba märksa reaalsem. Aga mida ma hakkan peale hellitatud printsessiga ja poole kuningriigiga, mille valitsemine mult kogu vaba aja ära võtab?
    Võiksin olla hoopis vana kuningas. Printsessi paneksin suvalisele printsile mehele ja annaksin tollele veel selle pool kuningriiki ka takkapihta. Aga ma oleksin kaval, annaksin selle väärtusliku, külade ja põldudega poole, mille pärast sõdu peetakse, ja endale jätaksin mäed ja metsad. Las nad siis jagelevad seal ja tapavad lohesid, ise lähen ja valitsen rahulikult oma alamaid: puid ja põõsaid ja loomi ja linde...

    VastaKustuta
  4. ei pea valima tuntud muinasjuttude hulgast. võib olla täiesti ise väljamõeldud, aga sellisel juhul oleks armas kui teistele ka natuke jutustataks seda...

    VastaKustuta
  5. Kui nüüd järele mõelda, siis enamikes muinasjuttudes on printsessi ülesandeks olla kusagil vangitornis luku taga/needuse all/kedagi orjates oma printsi oodata. Mis on ju täiesti igav. Ja kui see prints lõpuks tuleb, siis abielluvad ja ma ausalt öeldes kahtlen, et printsessi elu sellest huvitavamaks läheks. Seega mina printsess küll olla ei tahaks.
    See, mis sina unes nägid, on ka natuke kahtlane variant, sest kui see prints/printsess enne konn oli, siis äkki on talle mõningad konna kombedki külge jäänud ja see poleks ilmselt eriti meeldiv, kui keset tähtsat banketti mingite kõrgete külalistega naaberkuningriigist, keegi järsku keelega kärbseid püüaks.
    Ainus piisavalt põnev muinasjutt (või ma nüüd ei teagi, kas see kvalifitseerub ikka muinasjutu alla), mis mulle meelde tuli on Peeter Paan. Seal oli neil vähemalt lõbus. Et siis mina valiks võibolla selle tüdruku sealt Peeter Paanist (siinkohal ei meenu, mis tema nimi oli).

    VastaKustuta
  6. Kas Peeter Paanis ei olnud mitte Wendy?
    Aga mina.. hmm, mina oleksin hea meelega mõni (lahke ja hea)printsess, mis seal salata.. aga mitte herneteral, ei aitäh..

    VastaKustuta
  7. Hea küssa
    Ma valiksin oma hetke meeleolu järgi printsess Sisi rolli, aga abikaasaks ma seda lolli Joosepit ei võtaks.
    Abikaasaks oleks mul kena ja armas prints, kes suudaks mind vaidluses võita, kui mul vaidlemistuju on;)

    VastaKustuta
  8. hmm...pani lausa mõtlema...valus on..
    Oleksin mingi võlur v maag vms. Ei hea ega paha. Selline mõistatuslik.

    VastaKustuta