reede, mai 21, 2010

Matk loodusesse

Eile hommikul tabas mind dilemma - mida küll oma puhkuse esimesel päeval teha. Kas koristada korter ära või minna ilusat ilma nautima. Kuna ma suur korisatmise sõber pole ja ilm oli ilus (kahtlustasin et see võis olla minu puhkuse ainus ilus ilm, ülejäänud võib samahästi ka sadada ja siis võib koristada nõrkemiseni), otsustasin väikese matka teha.
Mõeldud-tehtud, läksingi grünesse. Oh, kevad on jõus. Ja linde loomi võis selle 21 km pikkusel jalutuskäigul näha ohtralt.
Nägin järgmisi loomi:
  • kolme kitse (üks neist oli küll sokk, kes tegi metssea häält)
  • nelja merikotkast (tegelt on ka võimalus, et see oli üks ja sama vaenlase spioon, kes mind jälitas... No iga kord kui ma taevasse vaatasin tiirutas seal keegi. Nagu oleks prillidele kotkapiltjoonistatud...)
  • miljonit ahvenat - trügisid teised silla all nagu segased. Võta vaid kahv ja tõsta välja. A mul polnud kahva.
  • miljon sääksu, putukat ja mutukat
  • mõned sisalikud ja madu-ussid
  • Loendamatul arvul linde, kelle määramine on mul veel tegemata
Lisaks kostus teiselt poolt järve möirgamist, mis kuuldus just sellise häälega, nagu oleks karu Loch Nessi koletisega rinda pistmas.

Matka tulemusena on mul nüüd valikuline päikesepõletus (hooletu ümberkäimine päikesekreemiga). Põnev lapiline muster. Lisaks muudab väljanägemise põnevamaks iga varva otsas punnitav villike....

2 kommentaari:

  1. Teil seal läänesuunal on ikka veel kevad? Veab, ma ütlen. Meil saabus suvi sirgelt peale talve. Kirsid ja toomingad õitsesid täpselt 72 h

    VastaKustuta
  2. No temperatuuri järgi on ikka laussuvi, aga mõni toomingas ikka veel õitseb.

    VastaKustuta