teisipäev, mai 25, 2010

Keri-eri

Oleme Mpsiga jõudnudki üksikule saarele!
Start saarele viibis ilmastikuolude tõttu terve päeva. Seega kiusasime Päälinnas viibivaid sõpru-sugulasi ning surusime neile oma meeldivat seltskonda peale.
Täna õnneks näitas ilm väheke suvisemat palet. Meri oli peaaegu sile, kui me pisikese kaatrikesega avamere poole tüürisime. Pardal oli siis kapten-tüürimees Peep ja last, millest suurema osa moodustasime mina, Mps, Gotfried ning tonnide kaupa küttepuid.
Keri siluett merelt vaadates on imeline. Mida lähemale kutsuv majakas jõudis seda rõõmsamaks läks meel.
Kohale jõudes tehti meile saarele ekskursioon ning tutvustati keerulist raadio- ning veel keerulisemat elektrisüsteemi. Mps on õnneks pisut tehnilisema taibuga kui mina. (ma ei suuda sedagi otsustada, kas lõigata läbi punane või sinine juhe). Mps ei lõiganud midagi ja tõi elektri majja. Nagu näha juuresolevalt pildilt. Kuigi tõele au andes tuleb tõdeda, et taastuvenergeetika on ilmastikuoludelele alla vandunud ja virel ei tööta. Seega on meil väiksemat sorti energiakriis, nii et ainult paari tunni jagu elektrit on päevas ette nähtud. Aga muretsemiseks pole põhjust - mobiilid töötavad ja raadioside toimib....

Mis see Keri saar endast siis kujutab? No see on pisuke hunnik kive, kuhu keegi on tuletorni ja paar majauberikku peale ehitanud. Lisaks meile, kahele priitahtlikule saarevahile, elab siin veel üks hull merisk, paar linavästrikku, mõned pisikesed veel tuvastamata linnukesed, paras ports hahkasid ning keskeltläbi miljon kajakat. Kuna praegu on pesitsemisaeg, siis on siin muidugi eriline hooaeg. Kui kasvõi väikese sammukese teerajalt kõrvale teed, lendab keegi pesalt minema või näed kohmakal taaruval jooksul kajakapoegi eemale paterdamas. Me oleme küll üritanud neid võimalikult vähe segada ning ühe kajaka, kes on oma pesa teinud otse ukse ette, heaolu huvides käisime vahepeal isegi akna kaudu grillimas, aga loobusime sellest tsirkusest peagi. Kisa on muidugi kõrvulukustav. Kõige suurem oht ähvardab siiski ülalt. Ilma mütsita on ohtlik käia. Kajakad nimelt pommitavad meid. Meil siin on Mpsiga väike võistlus, et kes saab õnnelikumaks. No mõnedes kultuurides tähendavat see suurt õnne, kui lind pihta laseb. Praegusel hetkel Mps juhib minu ees!
Pakid panime vööri

1 kommentaar:

  1. no mul õnnestus eelmine kord saada poolenisti õnnelikuks, kõigest 1 pomm ja see ka poolik:D

    Olge siis kividega ettevaatlikud! need liiguvad!

    VastaKustuta