teisipäev, mai 24, 2005

Välgulilli õitses, pilved kallasid vett, paljajalu asfaltil...

Ma ikka arrrmastan äikesevihma.
Siin pole tegelikult midagi enamat öelda, aga ma ütlen ikkagi. Ma lihtsalt ei suuda vaiki olla, jutuvada lõpeta, vaikimine oleks vale, sunniks südant lõhkema.
Enne äikest olin ma hulluks minemas. Mul oli nii igav, et ma kaalusin igasugu erinevaid ja äärmiselt destruktiivseid ajaviitmis meetodeid. Õnneks aga hakkas sadama. Nojah, kohe ei hakanud. Kui aus olla, siis vihma tuli lausa välja petta (õnneks olen ma osav), aga lõpuks see mul õnnestus.
Tormasin siis õue ja tõesti: Välgulilli õitses, pilved kallasid vett, paljajalu asfaltil. Kingi ei viitsinud jalga panna. Lippasin niisama mööda tänavaid ringi. Kuni hurda pargini, kus aaaahhhh, see oli vägev. Kõik muremõtted peast pühitud, positiivse energiaga laetud, üdini märg võisin tagasi tulla.

Muide ma mõtlesin välja, miks äike mulle nii hästi mõjub. Asi on elektris. Pikk teooria, kui kedagi uvitab, võin kunagi seletada.

Wild were the winds that came
In the thunder and the rain
Nothing ever could contain
The rising of the storm…
In the wings of ebony
Darkened waves fill the trees
Wild winds of warning
Echo through the air…
Follow the storm I've got to get out of here…
Follow the storm as you take to the sky…
Follow the storm now it's all so crystal clear,
Follow the storm as the storm begins to rise…

(Blackmore´s night)

Igatahes üks on kindel, ma armastan äikest :D

5 kommentaari:

  1. mitte et see teemasse puutuks, aga naissaarele ei taha matkama minna???
    just sekkasin netist, ma ei tea, aga arvan et seal on lahe...

    VastaKustuta
  2. elekter pidi küll rohkem nagu hatifnattidele mõjuma. Ja pealegi, kui ennist äikest tuli kuid vihma ei sadanud, ei olnud sa teps rahul. Nii et ära tule rääkima, et asi elektris...

    VastaKustuta
  3. Mitte, et see teemasse puutuks aga naissaarel ma käinud pole ja läheks sinna hea meelega. Veel on mul plaanis minna nt peipsi põhjarannikule.

    Mis aga puutub sinu kommentaari mps, siis asi on ikkagi elektris. Siin on siis minu teooria (kuna minu tegelikud teadmised füüsikast on suhteliselt puudulikud, siis paluks mitte väga pöörata tähelepanu väidete tõesusele ja arutluskäigu loogikale): vaadake, üldiselt on maapinnal negatiivne laeng, inimesed kaasa arvatud (ma kujutan ette, et need võivad maapinnana kirja minna küll) - seetõttu ongi meie maailmas nii krdi palju pessimiste. Pilves ilma korral aga tekib pilvede alumisse ossa samuti tugev negatiivne laeng, mis põhjustab maapinna laadumise positiivselt ja mina kui peaaegu maapinna osa saan seega samuti positiivse laengu. Positiivselt laetud pille on aga rõõmsam ja õnnelikum. Lihtne kas pole?
    Aga miks ma siis eile ilma vihmata rahul polnud? Sellepärast, et hoolimata sellest, et ma armastan äikest, armastan ma ka sooja ja mõnusat paduvihma. Miks, selle jaoks on eraldi teooria. ja kuna minu motoks on juba, et kas kõik või mitte midagi, siis loomulikult ma ei rahuldunud pooliku tormiga.

    VastaKustuta
  4. pigem siis juba niimoodi, et äike tõmbab sind, sest vastasnimelised laengud tõmbuvad...

    VastaKustuta
  5. Sellisel juhul, mis laenguga on äike? Või oleks õigem küsida, mis laenguga olen mina?

    VastaKustuta