esmaspäev, detsember 13, 2021

Soovitage unejuturaamatuid

Lasteraamatute eksperdid, auu! Soovitage nüüd mõnd head lasteraamatut, mida Tõrukesele ja Täpsile unejutuks ette lugeda. Meil nimelt on raamatud otsa saanud. Ometigi on julgelt kolmveerand kodusest raamatukogust just lasteraamatud. Meil lihtsalt on vähe raamaturiiuleid ja seega ka vähe raamatuid. Mina isiklikult rahuldan oma lugemisnälga Laisiku raamatukogul parasiteerides. Kindlasti leiaks sealt ka lastele midagi, aga mu pea on justkui saepuru täis ja ühtki head mõtet ei tule.
Ühesõnaga soovitage unejuturaamatuid, mis sobiks 8-10-aastastele. Poleks liiga titekad ega liiga keerulised. Läbi on loetud kõik Potterid ja viimati lõpetati Röövlitütar Ronjaga. Kääbik kriitilisele publikule ei meeldinud ja Muumitrolli nad ka mingil põhjusel kulda ei soovi.

11 kommentaari:

  1. Kas kogu Lindgren on ette loetud või ainult Ronja?

    Mary Poppins, Roald Dahlilt umbes nagu kõik, aga eriti Charlie, Väike maja preerias sari (vist kolm osa on eesti keeles olemas?). Cornelia Funke "Tindisüda", selle teine osa peaks ka juba eesti keeles olema. Funke raamatud on muidu ka hästi head. Erich Kästneri raamatud. Peter Härtlingi ""Vanaema" ja teisi jutte". Paul Maari "Nädal täis laupäevi". Michael Ende "Ilma lõputa lugu".
    Selma Lagerlöf "Nils Holgersson". E.B. White "Charlotte koob võrku"

    Jõulueelsel ajal lugesin mina alati ette kõiki jõululugusid, nii eraldi jõuluraamatuid nagu "Jõuluvana" ja "Pettsoni jõulud", aga ka jõulupeatükke Bullerbyst, Madlikesest jne. Kuni nad veel ettelugemisest hoolisid, niuks... Aga kuni mõni veel kümnene oli, küsiti ikka jõulude saabudes, kas jätaks nüüd käsiloleva raamatu kõrvale ja loeks äkki jõululugusid, nii et ilmselt sobis.

    VastaKustuta
  2. Aitäh soovituste eest!
    Päris kogu Lindgren veel loetud pole. "Vennad Lõvisüdamed" ja "Mio mu Mio" on lugemata (tundusid veidi liiga kurvad) ja mõned vähemtuntud samuti, aga suurem jagu on ette loetud.

    VastaKustuta
  3. Ma lugesin just Maja Lunde "Lumeõde" ja nutsin lahinal. Oli väga-väga ilus ja kurb ka.

    VastaKustuta
  4. Veel: Annie M.G. Schmidti raamatud. Viplala muidugi, aga eriti "A nagu Abel" ja "Lendav lift".

    VastaKustuta
  5. Lumeõde on meil olemas. Ise lugesin läbi, aga lapsed ei taha miskipärast. Ometi ilusad pildid ja puha. Viplala oli kohustuslikus kirjanduses. Selle luges Tõruke ise läbi.

    VastaKustuta
  6. Kui keskmine poeg oli kakskümmend aastat noorem, lugesin talle voodi veerel istudes "Lugusid loomadest" - ta oli ja on suur loomasõber:)

    VastaKustuta
  7. "Veel üks Lote" nägin ükspäev raamatupoes, kahjuks pehmes köites.
    mummi

    VastaKustuta
  8. Uuematest raamatutest on minu tüdrukule väga meeldinud Lasse ja Maija detektiivibüroo lood. Neid on palju, pealkirjas alati sõna "mõistatus": Ujulamõistatus, Kinomõistatus, Koolimõistatus ja palju teisi.

    VastaKustuta
  9. Eva Roosi teistmoodi mööblipoe raamatud. Maša ja karu raamatud on lõbusad. Kui ma oleksin vanaisa ja Kui ma oleksin vanaema (Koff). Kivirähk. Piret Raud. Väike raamatukogutuba. Tilleprintsess.

    Lisaks võid katsetada ka enda lugemisvaraga. Ma nt lugesin siin just äsja poeglapsele Andy Weiri Ave Mariat (paari kohta oli vaid vaja tsenseerida).

    VastaKustuta
  10. Ma väga tänan kõikide soovituste eest. Jõuluvana loeb ilmselt ka mu blogi, nii et päris mitu siin pakutud raamatut jõudis ka jõuluvanakese kotti.

    VastaKustuta