laupäev, detsember 19, 2020

Lõpuks on olemas lahendus sügistalvisele kaalutõusule!

Teate, ma nuputasin lõpuks välja, miks paljud inimesed sügistalvisel perioodil kaalus juurde võtavad ja mul on pakkuda välja ka lahendus selle vastu! 

Tavaliselt räägitakse ikka naha alla talvevarude kogumisest. No et see külm ja kõle talv üle elada. Rasvakiht varustab ju rasketel aegadel nii hädavajaliku energiaga kui pakub kaitset külma eest. 

Jah, ennemuistsetel korilusaegadel oli tõesti võibolla talvel raskem toitu leida ja oli varusid vaja, aga tänapäeval on supermarketid aastaringselt head paremat täis. Alustades kohalikust toorainest ja lõpetades eksootiliste hõrgutistega. Eriti külm pole viimasel ajal samuti olnud. Lisaks pole vaja enam mammutit kätte saada, et endale soe aluspesu hankida.

Seega, mis siis ikkagi on sügisese liigsöömise põhjuseks? Õige vastus on valgus. Või õigemini selle puudumine. No kui päevas on vaid mõned tunnid valget aega, kusjuures valge pole ka eriti valge, vaid pigem sellise kevadise linnatänava lumehunniku karva, siis pole ime, et inimloomus üritab leida asendusi. Kas teate kohta kus on alati valge?

Õige vastus on loomulikult külmkapp! Teed ukse lahti ja juba tulvabki sinu poole mõnus valguspahvak kui sõõm suve (mis siis, et temperatuur jahe, aga eks ole meil külmasid suveilmasid ka. Näiteks jaanipäeviti).

No aga kui külmkapi uks juba lahti, siis hakkab ikka silma üht-teist söödavat, mille rõõmuga nahka pistaks. Ja kõik kordub veidikese aja pärast. Asi pole näljas vaid valguseigatsuses.

Ja mis oleks lahenduseks? Keerake külmikust pirn välja!


5 kommentaari:

  1. Ohhh, ma pole nii head nalja ammu ammu kuulnud! Aitäh. H Saaremaalt

    VastaKustuta
  2. Mul ühendas alles praegu ära !!

    Ja ma tead nüüd, et sa kirjutad iga päev :P ja tai pohh :P

    VastaKustuta