reede, märts 05, 2010

Kiirkõne meister

Eile sai taas kord avalikus meedias esinetud. Kole.
Seda, et teised mu kaunist meloodilist häält porgandihäälse vingumisena kuulevad, seda ma juba tean. Aga see, et ma niiiiii kiiresti räägin, vot see tuli mulle üllatusena.
Uskumatu. Mulle on läbi ajaloo korduvalt tehtud vihjeid, et ma kiirelt räägin. Aga tõesti, nii kiiresti!!! Kuidas must üldse võimalik aru saada on?
Ilmselgelt on ühendus minu aju ja keele vahel palju kiirem kui aju ja kõrvade vahel.
Näikse, et on mul soov võimalikult kiirelt väljutada need 20000 sõna, mis iga naine pidi päevas keskmiselt rääkima.
Tegelt oleks päris huvitav teada, kui palju ma siis päevas räägin. Mpsile võib tunduda, et üle mõistuse palju, aga samas, enamuse ajast, mis ma siin tööl veedan, istun ma vaikselt arvuti taga ja ei räägi midagi. Vahel ainult telefoniga.
Mul oleks vaja sellist sõnaloendurit. Sammuloendur on ju olemas, miks ei võiks sõnaloendurit tekitada. Kuigi ilmselt saaks ta minu 20 000-st sõnast õhtuks kokku loetud umbes 7. Lihtsalt kui ma nii kiiresti räägin, nagu sealt raadiost kostus, siis vaevalt, et sõnaloendur suudaks sõnade vahesid eristada. Ehk tuleks üks pikk tühikuteta väärsõna.

2 kommentaari:

  1. Meil on midagi ühist, ei möödu päevagi, kui keegi mulle märkust ei tee, et palun, hinga ka vahe peal :D

    VastaKustuta
  2. Täpselt samad tähelepanekud ka minul enda osas. Keegi oli mu viimase etteaste ilma minu teadmata( õnneks ilma teadmata, muidu oelksin veel filmimise pärast ka nörvi läinud ja oletatavasti KÕIKuntsu ajanud...) linti võtnud ja kui seda siis ammulisui vahtisin, tõdesin taas- mis sa seal vahutad, lase inimestel ikka kaasa kah mõelda.
    Hirmus võõristav on ennast ikka videopildis vahtida küll.

    Ja see sõnaloendur on sul hea mõte, ma võtaks kah endale ühe sellise. Minu kohta on öeldud, et kuidas saab üldse üks inimene nii VÄHE rääkida. Huvitav, kas 200 sõna ütlen päevas? Ja kui siis viimaks ütlen, tuleb see ka nii parinal, et keegi ei saa muhvigi aru... :((

    VastaKustuta