kolmapäev, detsember 13, 2006

Tahan maailma kontrollida!

Teate seda vanarahvatarkust - ütle mulle kuidas jõutakse sinu blogisse ja ma ütlen, kes oled sina? Nu vot, eile märkasin, et minu blogisse on jõutud veidrate otsingusõnadega. Mõningased näited: "Maailma terror" ja "Tahan maailma kontrollida". Ei tea kas see viitab mu varjatud soovidele ja sõnumitele maailmale? Äkki peaks edaspidi maailmavallutaja mitte -parandajana figureerima siin blogimaastikul?

Aga mis veelgi hullem mitu korda on minu blogisse jõutud ka Marise nimega ja see paneb mind juba tõsiselt muretsema...

28 kommentaari:

  1. See, et sinu blogisse minu nimega jõuti, pani mind hoopis rohkem muretsema, sest esiteks tuli sealt välja natuke rohkem andmeid kui vaja oleks ja teiseks tähendab see seda, et keegi nuhib minu järgi...

    VastaKustuta
  2. novot, selliste asjade ennetamise mõttes ma ei tahagi, et te blogides mind õige nimega nimetate (see märkus oli @ triins...) Ja muide, vihjeks, oma blogis ei maksaks ka liiga detailselt oma töökohas toimuvast rääkida, eriti riigitöö puhul, ja üldse tuleks avaldada võimalikult vähe fakte enda kohta, mis aitaks kindlaks teha blogija isikut.
    Minu meelest on eriti kurjast panna blogidesse üles pilte endast või oma lähikondsetest.
    Ja eriti käib see kõik tulevaste poliitikute kohta :p
    Meie, tavakodanikud, peame kartma eelkõige vist seda, et tulevikus on tööandjatel liiga lihtne uurida kandidaatide tausta... kasvõi seda, kas inimene on tööfanaatik või armastab tihti pidutseda, või mis pol. eelistused tal on jne. jne.

    VastaKustuta
  3. Kallid blogikirjutajad! Kui te soovite enda kohta vähem informatsiooni avaldada, palun ärge kirjutage internetis päevikut!!! Lihtne, kas pole?

    Ja pealegi. Kas maailmas on üks Maris, kas maailmas on üks Tambet? Kas blogivõrgustikus eksisteerib üks Tambet? Kas kõik Tambetid on võimalik seostada konkreetse inimesega?

    Ja peale selle veel. Kas pole loogiline, et kui keegi on otsustanud blogi kirjutada, siis on see tema vaba valik, millest ta seal kirjutab ja millest mitte? Ja sama kehtib kommenteerijate kohta, kui selline võimalus on juba antud? Ja mis veel kõige iseenesestmõistetavam (minu arvates), igale inimesele võiks jääda valik, kas ta pöördub kaaskodaniku poole hüüdnimega või pärisnimega.

    VastaKustuta
  4. khmm, aga mis sai meie erafirma loomise mõttest, Mps? sellest, kus Sina pidid olema juhtivtöötaja poliitika suunal?

    VastaKustuta
  5. ole Sa parandaja või vallutaja- selliste otsingutega nagu blogis märkisid- oleksid nad Su blogisse ikka sattunud. Aga teema tundub huvitav. Nii palju asjalikke kommentaare!

    VastaKustuta
  6. Mpsi lähenemisel on loogikat. A kas see tähendab siis seda et blogide kirjapilt hakkab nägema välja niimoodi- Juhan (nimi muudetud) küsis Jaanilt(nimi muudetud) kas ta töötab firmas "K & pojad" (nimi muudetud). Jaan (nimi muudetud) vastab et ei tööta ja et ta elab juba ammu Paide (nimi muudetud) linnas ja on astunud Esti Vikerkaare Parteisse (nimi muudetud)
    Veider kas pole. Või on veel vimalus. Blogi kirjutamisel küsida iga nimetatava käest eraldi iga sissekande kohta luba. Ja tingmata kirjalik. Ja piltide ülespanemisel võiks nägusi nt fotoshopis töödelda:D

    A tegelt, eks igal tegevusel internetis on oht omast jälg maha jätta ja eks leidub ka pahalasi kes seda kurjasti ära kasutavad.

    VastaKustuta
  7. Mariseid on palju, aga Pille blogisse sattuti minu täisnime otsinguga (aga nüüdseks on see viga parandatud).

    Ja üleüldse ei lase Pille blogi mul enam oma bloginimega kommenteerida.

    VastaKustuta
  8. Mina teen ettepaneku!

    Kes soovib, et ma tema nime ei kasutaks oma blogis (sest ärge mitte lootkegi, et ma teist ei kirjuta, ma kirjutan kõigest mis mulle oluline on), siis palun, lepime kokku varjunimed.

    Ja kui te märkate, et olen sellest hoolimata teie kohta liiga palju informatsiooni avaldanud, siis palun, võtke ühendust, kustutan ära/võtan vähemaks/ kirjutan VEEL segasemalt/ jne.

    Mina pean muidugi tunnistama, et oma blogiga ma mingit anonüümsust ei taotle. Inimene kes mind vähegi tunneb peaks ikka päris loll olema, et mitte mõista kes see maailmaparandaja selline on. A võibolla te ei usu, aga isegi minul on tsensuur peal. Kõigest ma ei kirjtua.

    P.S kui kellelgi peaks tekkima soov minust kirjutada, siis võib kasutada selliseid varjunimesid nagu:
    *Pille (äärmiselt varjav, pillesid on maailmas umbes pool miljonit)
    *Pilleke (mulle meeldib)
    *Maailmaparandja (vihjab otseselt blogi autorile)
    *Maailmavallutaja (vihjab otseselt minu varjatud tagamaadele)
    *donja Lestakala (kuulus kirjanik ja kunstikriitik)
    *Kapten (auaste)
    *Tema Kõrgeausus (egole see ehk meeldiks)
    *Isabella (kusjuures ma ei teagi kust see tuli, aga külge onta jäänud)
    *TEMA (äärmiselt paljutähenduslik)ja kõik ülejäänud u miljon hüüdnime, mis mul läbi aegade olnud on (ja millest 5/6 olen ma ise välja mõelnud rõhudes nime pikkusele ja keerukusele)

    VastaKustuta
  9. Triins, minunimelisi on kindlasti palju rohkem kui üks ja ka blogivõrgustikus, aga kui minu nime saab siduda minu hüüdnimega Mps, siis on väga lihtne minna minu blogisse ja siduda seal olemasolevate faktidega. Näiteks: palju on olemas minunimelisi, kes on õppinud samas teaduskonnas ja käinud meeskooris? Ja pärit samast eestimaa nurgast? Hmmm... Aga, jällegi näiteks, kui mu nimi mängust välja jätta, siis samal ajal samas teaduskonnas ja samal ajal samas kooris (ja samas häälerühmas) on käinud veel üks samast maanurgast pärit inimene. Ekstreemne näide muidugi. Ja see kõik on väga teoreetiline.

    Ja tõesti, kui endast informatsiooni jagada ei taha, siis ei maksa ka blogi pidada. Aga. Minu arvates peetakse blogi ikka selleks, et jagada sõpradele infot a la "tegin seda ja toda, ja muide, ma arvan maailma asjadest niimoodi..." mitte võhivõõrastele "minu nimi on..., ma elan.... näen selline välja, olen selline inimene, ja mind on võimalik kohata..." Või mis?

    "Juhan (nimi muudetud) küsis Jaanilt(nimi muudetud) kas ta töötab firmas "K & pojad" (nimi muudetud). Jaan (nimi muudetud) vastab et ei tööta ja et ta elab juba ammu Paide (nimi muudetud) linnas ja on astunud Esti Vikerkaare Parteisse (nimi muudetud)
    Veider kas pole."
    Ma arvan, et Jaan ja Juhan võiksid vestelda hoopis MSNi teel ;)
    Ja kui keegi kolmas tahab seda kajastada, siis öelgu lihtsalt, et Jaan (kui Jaanil ei ole ise blogija) või Jaani-bloggeri-kasutajanimi ei tööta enam seal kus varem, vaid kolis teise linna ja on nüüd parteistunud :b
    Einoh, tegelt lähtugem siiski tervest mõistusest... Aga minu seisukoht on, et nimede kokkuviimist blogijatega peaks siiski vältima. Krt seda teab, kust see löök tulla võib.

    VastaKustuta
  10. Ma ei tea kas ainult mulle tundub et Mps häbeneb meid ja meiega koos veedetud aega. Või on hirm, et mõni inme, kes peab sind ideaalseks inimeseks, võib texti lugeda, sind ära tunda ja sinus pettuda??
    Samas võin ma protestida piltide ülesse panemise suhtes. Pole minukäest keegi küsinud:
    a) kas mind võib pildistada
    b) kas antud pilti võib internetti üles panna
    c) kas internetis olevat pilti võib alla laadida ja kasutada.

    Ma nüüd ei taha sellega õelda, et müüge fotokad maha v teheke ainult looduspilte, aga minuarust on pildid hoopis ohtlikumad internetiavarustel kui blogi.

    VastaKustuta
  11. heh..nimi sai liiga pikk:D

    (nimi muutmata, pole midagi kellegi eest varjata)

    VastaKustuta
  12. Hmmmm
    Huvitav tõesti.
    Tegelikult on see tööandja poolt inetu teise inimese blogi lugeda! Eriti veel eesmärgiga mingeid varjatud tagamaid otsida. Komoon me KÕIK oleme ju inimesed!
    Peale selle, kui tööandja uurib minu tausta, siis palun väga, mingu politseisse ja saab teada, kas ma olen kriminaalkorras karistatud või mitte. Samuti on võimalik uurida välja muid nähtusi. Ja kui vastavat infot ei jagata, siis on see ebaeetiline niiviisi teiste tagant nuhkida!!!

    Ja on mis on, aga oma minevikku ei tohi küll häbeneda! Eriti aga oma sõpru, siis ei tasu ka poliitikasse minna, kui kardad et sind paljastatakse...

    Seega olen Margusega (nimi muudetud või muutmata) täiesti nõus. Kui OMA SÕPRU häbenetakse, siis ise ei ole mingi sõber. Niipalju olen mina elust õppinud (näinud), kas see on õige või vale on igaühe enda otsustada, kuid kui viitsite oma arvamust sellel teemal jagada, olen nõus:)

    Igastahes tuleb oma sõpru kaitsta ja hoida, sest nemad aitavad!!!

    Mina kirjutan vahel ka niisama mõtteid, mulle ei meeldi kirjutada mingit jama! Seosetut teksti, millest ise ka aru ei saa... Ja kunagi ei kirjuta ma väga detailselt oma seiklustest, mõtetest jne. Lihtsalt üldsõnaline kirjeldus, mida teen. Kuna enamus minu blogi lugejatest on minust kaugel, siis niisi saavad nad aimu, millega ma vahel tegelen.
    Ja mis puutub kirjade sisusse, siis see on küll igaühe asi, mis ta kirjutab ja kas üldse kirjutab!

    Ja kui aus olla, siis mina lõpetan blogi pidamise ja teiste blogide lugemise ära, kui ma pean pidevalt mingit mõistuteksti lahti harutma!
    Kas te ei leia, et need mõistutekstid tekitavadki segadust???

    Interneti kaudu levivad kuulujutud on KÕIGE LABASEMAD ÜLDSE!!!!

    Mpsi mõtetega olen muidu põhimõtteliselt nõus, kuid ei tasu ka liiale minna! Sest olgem ausad, pildid minust on ka TÜ kevadpäevade kodukal üleval...
    PS, ma mainisin kunagi tööintevjuul, kevadpäevade laata, ta oli mind kahe käega vastu võtmas:D

    Hmmmmm.
    Aga ettevaatuse mõttes olen nõus rääkima kolmandas isikus tegelastest, keda ma nimetan...(mitte et ma oleksin seda palju teinud...)
    Ja pilte enam üles ei riputa...(ühe vist olen riputanud...)
    Samas on õigus, et inimesed ju arvavad jumal teab mida...
    Aga ma olen endiselt seda meelt, et kui keegi hakkab seda minu vastu kasutama, siis on ta ARGPÜKS!

    See on läbi aegade kõige pikem kommentaar minu poolt ja isegi kõik mõtted ei saanud siia kirja...

    VastaKustuta
  13. Vau. Milline suurepärane näide käsilolevasse teemasse. Kui kommenteerida anonüümselt, ei suuda keegi teid mitte ühegi nimega ega blogiga seostada. Tööandjad ei oska aimatagi, et just teie olete ühe või teise peolooma blogi kirjutaja. Isegi mitte läbi nende inimeste hüüdnimede, kes on veel sama blogi kommenteerinud.

    VastaKustuta
  14. Aga mina ei armasta anonüümuseid kui ma ei tea kes need on ja kui te kavatsete kõik hakata anonüümselt kommenteerima ilma vähemagi vihjeta, siis...

    (neiu lumeussi tunnen ma juba kirjastiilist ära :D)

    VastaKustuta
  15. margus, on suur vahe, kas sa paned pildid üles suht privaatsesse internetigaleriisse (s.t. selle aadress pole avalikult teada), või blogisse, kuhu viivad teiste blogide lingid.

    Keegi õnneks ei pea mind ideaalseks, seega ei karda kellelegi pettumust valmistada. Ja vat seda ma ei tea, kust sa selle sõprade häbenemise teema võtsid. Või on sul sellega ise probleeme? :b

    VastaKustuta
  16. Pole need pildigaleriid nii privaatsed midagi. galeriid käivad käest kätte jne jne. ja näo tunneb vast kiiremini ära kui nime?
    Üldiselt ei ole mul mingeid probleeme siin tõstatatud teemaga. lihtsalt silmakirjalikus häirib.

    VastaKustuta
  17. Mind häirib RUMALUS!!! Internet on avalik! Kes tahab leiab üles nii su nime, blogi kui ka pildigalerii.

    VastaKustuta
  18. silmakirjalikkus ja rumalus.... seni kuni oma pildigalerii linki igale poole ei topi, ei ole seda nii kerge leida, ja ilma konkreetse põhjuseta seda otsima ei hakkaks.

    "Mind häirib RUMALUS!!! Internet on avalik! Kes tahab leiab üles nii su nime, blogi kui ka pildigalerii."
    Jah, kes tahab ja kellel on tõesti põhjust. Aga mina arvan, et seda enda kohta info leidmist pole vaja nii lihtsaks teha, et mingi suvaline isik, kes juhtub su blogi lugema ja kellele miski sinu seisukoht ei meeldi, saaks kerge vaevaga su nime teada ja hakkaks sind näiteks pärast orkutis sõimama.

    VastaKustuta
  19. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
  20. SENI mitte ükski. Aga nad on konkreetselt seotud minu nimega. Minu blogi polnud seni seotud mu nimega. Aitäh neid linke siia üles panemast.

    VastaKustuta
  21. A kuulge sõbrad, teeme nüüd nii, et otsime kõik vähegi ennast puudutava materjali internetiavarustest kokku ja paneme siia lehele üles!!! Niikuinii on internett avalik, siis ei peaks need õnnetud hinged enam niipalju vaeva nägema ja leiaks kogu informatsiooni ühest kohast. Ja ärgem unustagem lisamast telefoninumbreid, panga koodikaarti ja passikoopiat. ja pilte, palju pilte!!!

    kas te ei arva, et see esialgu asjalik tundunud arutelu kisub naeruväärseks kätte ära???

    VastaKustuta
  22. vabandust, aga ma sain natuke pahaseks

    Rääkides silmakirjalikkusest

    Margus tuleb sulle meelde see postitus, mille sa palusid eemaldada, kuna seal oli sinu täisnimi ja heitis sulle ehk halba varju.

    VastaKustuta
  23. ammu tundub. Ma enam ei lootnudki oma seisukohti arusaadavaks teha, vaid rohkem nagu kaitsesin ennast isiklike rünnakute eest.

    VastaKustuta
  24. P.S Margus, mul tuli su lingiline kommentaar kustutada. Minu blogi pole vaba ühiskond, siin on karm tsensuur peal - MINA

    VastaKustuta
  25. ok..lõpetame selle teema siis. sorry et midagi välja lugesin mpsi kommentaarist. ei teadnud ju et need mõttetud olid. sorry veelkord. sul on õigus. oled kunn.

    VastaKustuta
  26. lõpetan selle sissekande all kommenteerimise, et see irooniast lõhki ei läheks

    VastaKustuta
  27. tagasihoidlik arvamus, mida võib võtta soovitusena.

    enda blogis kasutan kas inimeste HÜÜDNIME (ntx mps, kuigi tema mu juttudes ei esine tglt :P) või siis nime esitähte (t.), kui on samas sissekandes mitu tegelast sama nimetähega, siis lisan ühele neist perenime esitähe (t. ja t.t.).

    kõik, kes asjaga niigi kursis, saavad aru, kellest jutt, kes ei ole asjaga kursis, ei saa kellegi kohta midagi ülearust teada.

    tundub funksivat küll.

    VastaKustuta
  28. :D
    aina paremaks läheb:D
    Aga eelmine postitaja ole sa tuhandest tänatud:D
    sest nagu näha oleme meie siin veidi endast juba välja läinud:D
    seega kutsun ülesse (tean et minu üleskutse vajub öhe, aga ma ei tee sellest välja nagu alati), kõiki tegelasi mainima eesnime esimese tähe või siis hüüdnime (aga tema peab ka seda teadma!) järgi. Vahel me kasutame ka seda varianti, kuid mitte eriti tihti:)
    Siiski kogu sellest kommentaaride hulgast meeldis mulle enim, minu eelkäija oma:)

    VastaKustuta