kolmapäev, aprill 29, 2020

Virus-Man ja veidi sibulat

Kasutasin ükspäev coopi komplekteerimisteenust. See on täitsa mugav lahendus koroonakriisi ajal kui ei taha kaupluses riiulite vahel potentsiaalsete viiruselevitajatega pac-mani mängu mängida. Tead küll seda, kus sina oled see kollane juustukera ja pead kõik vajalikud kirsid ja muud toiduained kätte saama, samas vältides kollidega (viirusekandjad loomulikult) kokkupõrkamist.
No igatahes tellisin suure hunniku igasugust kaupa. Muuhulgas ka pisut sibulat lahtise piruka tarbeks. Enda arvates tellisin 4 tükki, aga tegelikult tellisin 4 kilo! Siinkohal olgu ära märgitud, et meie peres olen mina ainus, kes vabatahtlikult sibulat sööb. Ülejäänude jaoks tuleb see väga väikeseks tükeldada. Veel parem kui püreestada. Seega oleks neljast sibulast jätkunud mulle pikaks ajaks. Nüüd on aga terve mägi sibulat. Võibolla ongi hea. Suur sibulasöömine hõlbustab sotsiaalset distantseerumist. 
Aga egas midagi, tuleb uusi asju katsetama hakata. Sibulapirukat olen ajaloos teinud. Mulle maitses. Järgmisena on plaanis ilmselt sibulasupp. Täna tegin aga esimest korda elus seljankat (ärge imestage midagi, ma ei kipu tegema toitu, mille osas ma tean, et hakatakse nina kirtsutama). Kuna Tõruke on teatanud, et kui koolis antakse seljankat, siis on see tema õnnepäev. Lootsin, et ehk saan ta siis ikkagi sööma. Üllatuslikult, oli hoopis Täps see, kes suppi sõi ja kiitis. 50% perest* sõi, see on hea saavutus. Minu meelest tuli väga hea seljanka. Loomulikult ei saa siin koolikokkade hõrgutistega võrrelda. Nagu ei saa võrrelda mind koduõpetajana ka päris õpetajatega, aga ma annan endast parima.

*Tirtsu arvestamata. Ta saab oma osa ümbertöödeldult.

2 kommentaari:

  1. Kui ma esimest korda seljankat tegin, siis MPM arvas et sõi ühepajatoitu ja ema meelest oli tegemist bolognese kastmega.

    VastaKustuta
  2. Ma olen eriolukorra jooksul 3 korda seljankat teinud.Ja ikka suure potiga. Kuna Lrmmi seda eriti ei söö, siis olen seda ise söönud üle poole kuu. Potist jagub vähemalt nädalaks. Veel oleme teinud borši, talupoja, frikadelli suppi ja rassolnikut. Isegi kana-klimbisupp on menüüs olnud. Supid meil lõuna menüüs. Õhtuks taeeme ikka praade ka ja salateid. Isegi piduroogi on tehtud. Viimati olid liharullid. Salatiteks kurgi, tomati, kapsa-, porgandi- ja peedisalatit. Aga ka nurmenuku, murulaugu ja metslaugu omi. Need siis tõelised C-vitamiini pommid. Till ja roheline sibul ka. Magusast sööme kisselli kohupiimaga, bubertiga ja piimaga. Ning pudingeid, kohupiimakreeme ja jogurteid. Puuviljadest apelsinid,banaanid, pirnid, mandariinid ja õunad. Viimasel ajal ka ülepäeva maasikad. Kõige selle juures loeme ka kaloreid. Tõsi kaal küll eriti langeda ei taha. Jutt sai pikk aga ehk abi oma menüü koostamisel.

    VastaKustuta