neljapäev, juuni 26, 2008

Puhka jaaniaegses Eestis

Mul oli vahepeal puhkus. Nojah, rangelt võttes ikka polnud ka, sest nädalavahetust ja jaanipäeva ametlikult puhkuseks ei nimetata. Aga need 4 päeva oli kõige pikem vaba aeg, mis ma sel suvel saan, nii et mina võtsin seda kui puhkust. Ja oli üks märkimisväärselt tore puhkus. Eestimaale sai tiir peale tehtud. Oleks ehk teisegi teinud kui oleks tiba enam aega olnud. Praegu tuli iga teise koha kohta öelda, et sinna peab kunagi kauges tulevikus minema.
Aga neiu Unistaja imetabases suvemajas käisime jaanituld tegemas. Tuli küll väga põleda ei tahtnud, aga muiud oli nagu päris. Kiidan koha heaks ja lähen sinna teinekordki.
Näete, joonistasin teile kaardi ka meie reisu marsuudi kohta. Erinevad päevad on märgitud eri värvidega. Kõik teed pole ülemäära täpsed, sest me sõitsime aegajalt mööda teid, mida sellel kaardil siin ei kippunud olema. (klikka kaardil näed suuremalt)
Üldiselt kasutasime võimalikult palju rohelisi teid. Neid, mis on Regio andmetel imetabase vaatega. No olid küll ilusad teed, tuleb tõdeda. Ainult mind hämmastas, et Saaremaale ütegi rohelist teed märgitud pole. Kas pole Regio roheliste teede mehike sinna veel jõudnud või ongi need teed nii igavad ja ilmetud (minu arust näiteks rannamaante Põhja-Saaremaal on küll kauni vaatega)? Ja neid on veel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar