teisipäev, jaanuar 08, 2008

Kiirtöökoda

Käisin juuksuris. See oli uskumatu. Mina olin valmistunud harilikuks vähemalt pool tundi kestvaks lõikumise ja kammimise pikaks tseremooniaks, mida rikastavad juukuripoolsed fraasid: "Nii karvased, nii karvased", "See palsam/õli/kreem/seerum/misiganes teeb imesid!","See teeb siis miljon raha." Aga minu üllatuseks toimus kõik hoopis teistmoodi. Juuksur vehkis kääride ja kammiga nii kiirelt, et mul tekkis päris hirm. Haaras aga peoga juustest, lõi käärid sisse, uus peotäis, käärid sisse, järgmine, käärid sisse! Siuh säuh siuh säuh. Vähema kui kümne minutiga olid pooled minu juuksed põrandal kenasti kokkupühitud hunnikus. Ja ei mingeid kommentaaare minu juuste kuivuse kohta ja imekalliste imevahendite kohta, mida ma peaks silmapilkselt tarbima hakkama kui ma ei taha paugupealt kiilakaks jääda. Ja kõik see kokku läks maksma 40 krooni. Täitsa müsteeriline.

6 kommentaari:

  1. et Sa siis ilmselt vahetad juuksurit nüüd permanentselt? ;o)

    VastaKustuta
  2. Ma igaks juhuks ikka küsin:
    Tegu ei olnud ju Murdjalapsukesega?

    Olid sa tulemusega ka rahul?

    VastaKustuta
  3. Ei olnud murdjalapsuke.
    Ei vaheta permanentselt juuksurit vaid kavatsen enda peal eksperimenteerida erinevate nurgataguste juukslate teenuseid.
    Tulemusega rahul? No ma ei tea, sasipea jääb sasipeaks igal juhul.

    VastaKustuta
  4. niiii odavalt saab juukseid lõigata?!:O :)

    VastaKustuta
  5. Tartus saab umbes samasuguse hinnaga juukseid lõigata. Kui on piisavalt julgust, et lasta seda teha kutsehariduskeskuse õpilastel nende juuksuritöökojas (ja ainult tuka lõikamine maksab 5 krooni).

    VastaKustuta
  6. Seal juuksuritöökojas olen käinud.
    Sai nalja küll. Kõigepealt tuli õpilane kammis ja silus ja lõikas hoolikalt pool tundi. Siis tuli õpetaja, sõimas õpilast, et mida sa teed, loomulikku lokki tuleb vaba käega lõigata ja nüsis veel 5 cm otsast maha.
    Meil siin on ka sarnane koht - ametikooli usinad juuksuriõpilased. Järgmisel korral lähen neile külla.

    Aga Saima on eluaegne juuksur. Töötanud vist juukselõikamise tšehhis kus liini peal istusid inimesed ja jooksu pealt tuleb kõigile kiiresti soeng lõigata... Selline tunne jäi.

    VastaKustuta