esmaspäev, detsember 21, 2020

Koroonapakike. Puudustega.

 Täna saime koolist koroonapakikesed - no need toidupakid, mis lastele ettenähtud koolilõunate eest jagatakse. No seal oli head ja paremat küll. Vorsti, juustu, makarone, mannat, kaerahelbeid, jogurtit, krõbinaid, piparkooke ja glögi. Mõnedel olla isegi hapukoort olnud. Aga ühe asja olid nad ikkagi unustanud panna - veinipudeli lapsevanematele. Ometi ma rääkisin ju sellest puudujäägist korduvalt vallamajas. Ilmselgelt oleks pidanud hoopis toiduabipaki peakomplekteerijaga rääkima.

Täna tundsin küll, et läheks parema meelega vabatahtlikuna toidupakkide koostajaks kui keegi ainult tuleks ja lapsed tööle (loe koduseid ülesandeid tegema) paneks. Täps oli isegi koostööaldis, aga Tõruke - oma õueülesandeid jõudis ta tegema alles siis kui väljas oli kottpime. Ja sellele eelnes tundide kaupa minupoolset utsitamist. Proovisin küll keelitamise-meelitamise kui riidlemise ja ähvardamisega. No mitte miski ei toiminud. Ja mitte, et ühegi ülesande tegemine oleks tema jaoks raske. Ta lihtsalt ei viitsinud pihta hakata. 

Homme veel vastu pidada ja siis algab koolivaheaeg...

Muide, kahtlustan, et eelmisel aastal sokutas keegi meile Tahma-Toomase ukse taha ja seal see passib senini. Kuidas on võimalik, et  üks inimene peab kogu aeg nii palju koristama!

2 kommentaari:

  1. Muide, ma juba aastaid räägin, et kui lastevanemate koosolekutel pakutaks veini, siis käiks seal rahvast ikka rohkem koos ja saaks äkki ka päriselt probleemidega tegeleda.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Õige mõte! Edastan ettepaneku ka meie kooli juhtkonnale. Tõsi, sel aastal oli üldkoosolek veebipõhine. Ei või teada paljudel veiniklaas kõrval oli.

      Kustuta