laupäev, september 28, 2019

Sünnipäev, ultraheli ja hepatogestoos

Mul oli vahepeal sünnipäev. Tavaliselt reklaamin ma seda juba mitu nädalat ette, no et keegi juhuslikult suursündmust ära ei unustaks ja taipaks juba varakult õnnesoovid sooja panna. Sel korral polnud nagu erilist jaksu ega tahtmistki suurelt tähistada. Õnnesoove (eelkõige läbi fb, kes reklaamimise oma kanda võttis) kogunes siiski täiesti märkimisväärses koguses. Ma väga tänan.

Palju enam köitis mind selleks päevaks sätitud viimane ultraheliuuring. No oli see ju viimane võimalus (enne sünnitust) teada saada, kas tulemas on väike poisiklutt või hoopis plikatirts. Mitte, et mul väga vahet oleks. Aga noh, siis teaks mis värvi riided välja sorteerida*.

Nii juhtuski, et kui ma olin hommikul piisavalt usutavalt magajat teeselnud, et lapsed saaksid mind nagu kord ja kohus üles laulda ja kingitused üle anda, oligi aeg linna poole kihutada. Ultrahelis on ikka tore käia. Mitte, et sealt halliseguselt häguselt ekraanilt midagi aru saaks (kui arst just ei näita mis kus on), aga ikkagi kuidagi reaalsem tunne. Näe, vaata siin on varbad ja siin on käed ja siin on juuksed!!! Kujutage ette, isegi juukseid nägi uh-s. See oli mulle uudis. Need nägid välja naljakad, nagu stalaktiidid... Ehk siis ükskõik, kas on poiss või tüdruk, vähemalt pole kiilakas!

Ahjaa, seda kas on poiss või tüdruk me ikka 100% kindlusega ei tea. Hoidis teine oma jalga strateegilise koha ees (ja kätt hoidis näo ees, häbelik tegelane). Arst küll piilus ühelt ja teiselt poolt varvast, ja arvas, et vist pigem ikka tüdruk, aga päris kindlalt saame teada alles siis kui beebi ükskord käes.

Võib juhtuda, et päris kolme nädalat ei peagi ootama. Nimelt sain täna kinnitust, et mul on taas hepatogestoos. See on rasedusaegne maksahaigus. Sama diagnoositi mul ka Täpikest oodates ja siis oli ju plaan sünnitus esile kutsuda, aga Täps oli pisut kiirem. Eks ma järgmisel nädalal lähen annan uued proovid ja siis kuuleb ja näeb, mis nad minuga teha otsustavad. Kuigi ma ei viitsi üldse enam rase olla, siis tegelikult ma esilekutsumist väga ei soovi. Võiks ikka ise tulema hakata. Aga kui vaja, siis lepin ka esilekutsumisega. Igatahes tuleks nüüd hakata aktiivselt beebit välja kutsuma. Täpikese puhul kasutasin selleks jalutamist. Aga praegu ei jaksa ma kõndida rohkem kui neli tiiru ümber maja. Ja noh, vihma hakkas ka sadama... Lubas terve järgmise nädala sadada.


*Olgu öeldud, et riiete sorteerimiseni pole ma veel jõudnud. hoopis puid lappisin kuuri. Riideid võib ka vihmase ilmaga sorteerida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar