teisipäev, jaanuar 17, 2012

Mõtisklusi blogimisest

Seoses oma blogi kõrge vanusega avastasin end taas mõttelt, et mida see blogi siis minust räägib. Kindlasti seda, et ma õigekirjas nõrk olen, aga mida veel? Tõsi on ju see, et blogi näitab nii mõndagi selle kirjutaja kohta. Info tuleb küll läbi kirjutajapoolse filtri ning näitab lugejatele just neid külgi, mida autor ise soovib, samas aga eks seegi räägib inimese kohta nii mõndagi, mida ta endast avaldab. Loeb ju nii see, mida kirjutatakse, kui ka see, mis kirjutamata jäetakse.
Sellest ajast alates kui ma kuus aastat tagasi blogimaailmaga põhjalikumalt tutuvust tegin olen olnud päris mitmete blogide püsilugeja. Mõned blogid on selle aja sees kadunud, mõnest olen tüdinenud, mõned on juurde tekkinud või taasavastatud. Ja kõikidest blogarditest on mul tekkinud mingisugune ettekujutus. Kui suur osa sellest tõele vastab, polegi oluline. Enamusi neist blogikirjutajatest ma niikuinii suure tõenäosusega ei kohta (ja polegi ehk vaja). Eks need blogid olegi minu jaoks rohkem nagu ajaviitekirjandus tõsielu järjejutuna. Nagu oma väike kodune seebiooper.
Kontrollisin just. Mul on readeris 97 blogi (kolmandik neist pole enam aktiivsed, aga ma pole neid ka ära kustutanud  ja paar on sellist, mis on küll aktiivsed, aga mida ma lugeda ei viitsi ja peaks ära kustutama - tuleks teha koristustalgud readeris).

Edit: Korrastasin readerit. Kustutasin blogid, kuhu üle aasta ei ole postitusi tehtud. Jääk 66 blogi.

P.S Tegin väikese küsitluse (vaade paremale), et miks ometi käite minu blogis. Valikvastustega. Kui valikus ei ole sinu põhjust, siis vali lähim või vasta kommentaariumis. Ma 2007. aastal tegin sarnase küsitluse. Ole siis nii armas ja vasta küsitlusele. Auhindu seekord õige vastuse eest ei anta, sest küsitlus on anonüümne.

7 kommentaari:

  1. hmhh, mismõttes ei saa mitut varianti valida ses küsitluses?
    aga noh, jääb siis üksainumas :)

    VastaKustuta
  2. Ilma Sinu blogita oleks kurb

    VastaKustuta
  3. Valisin number 1..oleks tahtnud ka number 2 valida. Ma isegi ei mäleta, kuidas ma su blogi leidisin, aga ma olen selle üle ikka ütlemata õnnelik. Muuseas on see ainuke, mida loen, sest pole teisi sellesarnaseid veel kohanud. Kunagi oli su blogi lugemine igapäevane tegevus, aga nüüd, kui sul endal ka aega vähem, keelan ennast, et ma seda pidevalt ei vaataks. Tahan korraga ja palju! (nagu eestlastel ikka kombeks:). Müstiline on see, kuidas sa asjadest niii huvitavalt kirjutada oskad. Ma arvan, et sa võiksid selle kunagi küll raamatuks teha ja poelette vallutama saata. (ja see ei olnud praegu üldse mitte nali:d). Tõesti ei viitsi lugeda blogisid stiilis hommikulärkasinkäisintööltulinkojukoristasinjapraeguonniiigavjaeiviitsisiiaüldsemittemidagikirjutada. Sellised tuleks ära keelata.
    Aga selles on sul õigus, et inimesele, kes sind kunagi näinud pole, saad sa ise endast nö avatari luua..ja mulle sinu oma meeldib. Ma ei tea sinust midagi, mida sa blogis avaldanud pole ja see ongi huvitav. Eriti hull on, kui satud tuttava blogi lugema ja pärast pikka postitust alles saad aru, et ta räägib sellest samast üritusest, kus sa ka käisid:) Sellest, kas sina luiskad või ei, pole mul sooja ega külma. Aga..mul on ka üks küsimus..nimelt, kust on tulnud Mps? Noh, mitte, et kust pärit, vaid,et kust siuke nimi.
    Aga jõudu, jaksu ja seksikust ka edaspidiseks!

    Väikefänn

    VastaKustuta
  4. ja noh..mis seal salata-maailma parim koht ikkagi!

    vf

    VastaKustuta
  5. Mps on 7-8 aastat tagasi tehnilise apsaaka tõttu tekkinud hüüdnimi ja reaalselt kasutusel tänapäevani. Olgugi, et tegu pole just kõige suupärasema nimega.
    Aga mina, kellel pole eales olnud ühtegi hüüdnime (kui vähesel määral kasutust leidnud Beckenbauer välja jätta) lihtsalt armastan hüüdnimesid. Ja pealegi inimeste privaatsuse huvides üritan võimalikult vähe pärisnimesid kasutada.

    VastaKustuta
  6. Käin aegajalT ikka külas siin, vaimukas kirjandus:D Tundes maailmaparandajat juba kooliajast võin üelda, et ta on oma olemuselt täitsa oma kirjutiste moodi :D Ikka positiiveses võtmes :P

    KARIN.

    VastaKustuta