reede, august 20, 2010

10 asja milleta ma ellu ei jää

Lubasin siin lahkelt, et ühel ilusal päeval postitan siia ka nimekirja kümnest asjast, ilma milleta ma ellu ei jää. Siin mu nimekiri on.

10 minu arvates ellujäämiseks vajalikku asja.

Kuna kutses polnud täpsustatud millised ohud minu elu ähvardavad, siis üritasin võimalikult laiahaardeliselt mõelda. Üldiselt on nii, et pole ühtegi asja, milleta ma elada ei saaks. Palju rohkem on asju, milleta ma hea meelega elada ei tahaks. Kuigi inimeste kohta asjad öelda, pole ehk kõige korrektsem. Kuna aga minu pere ja sõbrad on hulka suurem number kui 10 siis jätame ned esialgu kõrvale. Seega, 10 ellujäämist soodustavat asja:

  1. Ilma igasuguste kahtlusteta on kõige olulisem ellujäämise vahend paanikašokolaad! Ükskõik, mis ka ei juhtuks, siis oluline on säilitada kaine mõistus ja selge pea ning mitte paanintseda. Parim lahendus on konsumeerida paanikašokolaad.

  2. väike šampus – kui kaine mõistus ja selge pea ei suuda keerulist olukorda lahendada, tuleb võtta mõned lonksud kihisevat märjukest ja peagi on pea täis huvitavaid mõtteid ja geniaalseid lahendusi.

  3. Kui mu elu peaks ohtu sattuma vesises keskkonnas või lihtsalt ähvardavad (elumere) lained peakohal kokku lüüa, siis ilma vajaliku hädaabivarustuseta (täispuhutav päästerõngas) kõlban vaid kaladele söödaks. Seega ohutus ennekõige.

  4. Peegel – oma suures edevuses ei saa ma kuidagi ilma peeglita hakkama. Pealegi on peegilst palju kasu, kui ootamatu oht peaks seljatagant ründama.

  5. Tikud – kamon beibi laigt mai faier! Eestimaa külmadel talvedel võib olukorras, kus minu tulevast abikaasat pole käeulatuses mind soojendmas, ähvardada mind surnukskülmumise oht. Sellisel juhul on karbike tikke lausa hädavajalik. Soojendava lõkke tegemiseks pole palju muud vaja. Ja alati saab hädapärast tikkude peale kaarte mängida.

  6. Käterätt – Douglas Adams on oma raamatus "Pöidlaküüdi reisijuht galaktikas" imetabaselt kirjeldanud käteräti voorusi ja vajalikkust. Tsiteerin:
    "Käterätt, ütleb see, on üks kõige võimsamalt kasulik asi, mis tähtedevahelisel hääletajal võib olla. Osaliselt on tal praktiline väärtus. Sa võid soojenduseks ennast sellesse sisse mässida, kui hüppad läbi Jaglan Beeta külmadelt kuudelt. Sa võid sellel lamada Santraginus V suurepärastel marmorliivastel randadel, hingates sisse pärlendava mere aure. Sa võid selle peale võtta, magades Kakrafooni kõrbemaailma tähtede all, mis paistavad nii punaselt; kasutada purjena miniparvel, tulles aeglaselt alla rängast Moth'i jõest; niisutada teda kasutamiseks käsitsivõitluses; mähkida ta ümber pea, et kaitsta end kahjulike aurude eest või vältida Traali Jampsliku Putukamäägur Elaja gaasi (üks üle mõistuse loll loom, ta oletab, et kui sina ei näe teda, siis tema ei saa ka sind näha - hull nagu hari, aga väga väga jampslik). Sa võid lehvitada ohu korral oma käterätti hädasignaalina ja loomulikult lõpuks ka kuivatada ennast, kui ta ikka veel piisavalt puhas paistab.
    Palju olulisem, et käterätil on määratu psühholoogiline väärtus. Kui hulgus (hulgus - mittehääletaja) mingil põhjusel avastab, et hääletajal on käterätt kaasas, oletab ta automaatselt, et tolle omanduses on veel hambahari, vahetuspesu, seep, plekktoos küpsistega, plasku, kompass, reketipall, sääsetõrje šifoon, vihmakindel keep, kosmoseskafander jne, jne. Pealegi võib hulgus sel juhul õnnelikult laenata hääletajale mõnda neist asjust või tosinat muud eset, mille hääletaja võis õnnetuseks olla "kaotanud". Mida hulgus võib mõelda, on see, et igaüks, kes võib hääletada hingetõmbega läbi Galaktika, karmi elu elada, räpane olla, võidelda kohutavate imeolenditega, võidukas olla, ja ikka veel mäletab oma käteräti asukohta, on kindlasti mees, kellega tuleb arvestada. "

  7. Pakk turbonuudleid – külmalt või soojalt kuivalt või keedetult. Turbonuudlid on nii mõnelgi korral hädast välja aidanud

  8. 1 rull wc-paberit. Pole vist vaja kommenteerida.

  9. Lusikas/nuga/kahvel/korgitser – Tudengil oli teatavasti kaasas alati kaks asja – lusikas, äkki saab kusagilt süüa ja matrikkel, äkki saab kusagilt mõne arvestuse. Mul matriklit enam vaja ei lähe. Seega võtan oma kahvel/nuga/lusikas/korgitser komplekti. Nuga on küll väike, sellega siga tapma ei lähe, aga väikese seaprae mõrvaks juba küll ära!

  10. Ja kõige lõpuks on eluks vajalik väike daamilik ridikül, kogu selle eluksvajaliku kraami kaasatassimiseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar