neljapäev, juuni 02, 2005

Dilemma

Nii, nüüd vajan teie head ja asjatundlikku nõu. Küsimus on minu tulevikus ja mul on vaja kedagi kes minu eest ära otsustaks, mida teha. Asi on magistri õppes.
Teeme praegu sellise lihtsustuse, et ma saan sinna sisse. See pole küll apsull mitte kindel, aga oletame et saaks.
Siin tekib küsimus, kas ma peaks siis minema magistrisse või mitte?
Asi on selles, et ainus põhjus, miks ma tahaks magistrisse minna on see, et ma ei taha koju tagasi minna kui pea kõik mu sõbrad jäävad siia. Teiseks ei meeldi mulle mõte, et ma pean hakkam tööd otsima (töötamise vastu pole mul midagi, aga töö otsimise vastu küll).
Samas aga ei arva ma, et see oleks edasi õppimiseks eriti asjalik põhjendus. Õppida lihtsalt selle pärast, et ei taha et see tore ülikooli aeg lõppeks, omamata ise mingit soovi teadusega edasi tegeleda, ega tundmata sügaval sisimas mingitki suuremat huvi muda vastu. Samuti kui ma sisse saaks, siis ma hoiaks nii lihtsalt ühte kohta kinni, mistõttu need kes võibolla tegelikult tahaks ei saaks õppida...igatpidi keeruline ja mina ei oska seisukohta võtta.
Aidake!

4 kommentaari:

  1. hääh, mis Sa muretsed, muidugi kandideeri ja saa sisse.. siis saame loodetavast veel rõõmsalt kaks aastat Vaksali tänavas koos pisimutukatega elade ja elu nautida! :oP

    VastaKustuta
  2. Mina arvan ka, et sa võiks kindlasti kandideerida ja kui sisse saad, siis ka õpi. Ega tark pole kunagi halb olla:)

    VastaKustuta
  3. Ehh..mul on suht sarnased mured..ehk et tõesti!? NOW WHAT?! Ja ma pole veel aru saanud..nii, et kui sa välja mõtled, anna mullegi teada!

    VastaKustuta
  4. vat ei oska öelda. mulle on igatahes selgeks tehtud, et magister on jama, sest kahe aasta pärast olen TÄPSELT samas kohas kus 3 juunil, kui oli kaitsmine. seega pole sissetulekut, elukohta...jne.
    aga seda ma soovitan küll, et oma minevikust ei tasu kümne küünega kinni hoida, ps keegi võiks mulle seda sama soovitada...

    VastaKustuta