laupäev, juuli 24, 2021

Särav ja sädelev

Täna, 8 aastat tagasi, sündis Täpike. Väikesest vääksust on kasvanud (endiselt üsna pisike) suur inimene. 7 oli veel kuidagi hoomatav, aga 8! Siinkohal tahaks jälle rääkida sellest kuidas aeg lendab. Aga mis sest heietada, ega aeg sellepärast siis tormamist lõpeta. Vastupidi. Kihutab tagasi vaatamata edasi.
Mina tahaks siiski aja korraks külmutada ja rääkida teile, milline tegelane on täpselt 8-aastane Täpike.
Minu arust iseloomustab teda kõige paremini tema enda poolt valitud sünnipäevapeo teema  - "särav ja sädelev". Seda ta on. Temas on ohtralt elurõõmu ja pulbitsevat sära.
Täps on kasvult väike - klassikaaslased on kõik jupp maad pikemad, aga tema isiksus on suur. Lisaks on tal veel väle keel ja lakkamatu vajadus midagi seletada. Ma ei teagi ühtegi inimest, kes nii palju rääkida armastaks. Mulle endale meeldib ka rääkida, aga no Täpike on hoopis eraldi liigast. Siinkohal tuleb rõhutada, et jutt pole ainult kvantiteedis vaid ka kvaliteedis. Tema jutt on terane ja kohati isegi peenutsev. Ta armastab keerulisi sõnu ja ilulevat kõneviisi. 
Täps on tõeline inimeste inimene. Talle meeldib suhelda, ta suudab võhivõõrastega hetkeliselt sideme luua ja kiiresti sõprust sobitada.
Täpike võib olla hajameelne ja tõeline udupea. Lisaks saadab teda igal sammul Kaos. Samas mõtleb ta alati suurelt. Ta teeb ulmelisi plaane ja korraldab üritusi. Juba jaanuaris pani ta terve selle aasta tähtpäevade plaanid paika (sh menüü ja kultuuriprogrammi). 
Ka oma sünnipäevapeo jaoks mõtles ta välja sada kaunistust. Terve meie õu on täis riputatud sädelevaid lindikesi ja siin seal rippusid puude otsast alla läikivad kommid. Täpselt oli teada, kuhu peavad tulema õhupallid ja kuhu muud kaunistused.
Täps on edev. Ta armastab end uhkelt riidesse panna ja ehtida. Olen tihti leidnud ta peegli ees poosetamas ja eputamas. Teisalt olen näinud ka kuidas ta peegli ees haleda näo tegemist harjutab - ka seda ilmet läheb tal aegajalt vaja.
Lühidalt - ta on üks ütlemata särav väike tegelane ja meile väga kallis!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar