reede, aprill 02, 2021

Suur reede

 Täna oli suur reede. See on see päev, kus tööd ei tohi teha. Meie alustasime kevadise lehtede riisumisega. Aga teate, see pole mingi töö. Puhas lõbu. Eriti see esimene kord. Hiljem võib muutuda tüütuks, aga esimene kord... Minu lemmikaeg kevadel. See lehtedes sahistamine on meeldiv stressimaandamise allikas. Ja seda stressi on viimasel ajal ohtralt (märksõna - ulaõpe ja üle käte läinud järeltulev põlvkond.

Ja mingi hull jänes oli ilmselt II sambast kogu oma raha välja võtnud ja igasuguse pudi-padi peale kulutanud ning selle mööda õue laiali loopinud. Lapsed korjasid suure korvitäie head ja paremat ja olid õhinas justkui jõulude ajal.

Eile oli esimene aprill, aga me ei teinud ühtegi nalja. No kes oleks uskuma jäänud minu tavalist nalja (vaata aknast välja, merel on suur laev) kui kõik teavad, et valdav osa maailma suurtest laevadest on Panama* kanali juures pundis koos.


*või noh tegelikult Suessi. Hea, et 1. Ja 2 klass veel geograafiat ei õpi. Jääksin ilmselt koledal kombel häbisse ajades maad ja ilmad segamini.

8 kommentaari:

  1. "Vaata aknast välja, merel on suur laev!"
    Päriselt? Päriselt paistab aknast meri??
    (Kadedalt nohisedes kööki ära. Köögiaknast paistab mets...)

    VastaKustuta
  2. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  3. Näpp väristas erutusest kommentaari topelt...

    VastaKustuta
  4. Ma kasvasin üles miljonivaatega korteris, kus tõesti avanes aknast lummav vaade merele (ja kui taipasid õigel ajal ärgata, siis nägi ka päikesetõusu). Nüüd aga tuleb mere nägemiseks natuke pingutada. Tuleb teha umbes 30 sammu, et väravast välja vaadata.

    VastaKustuta
  5. Panama? Kui see just aprillinali pole, siis julgen arvata, et ikka mujal :)

    VastaKustuta
  6. Suessi kanalist pääsea ta ju lahti, nüüd otsis järgmise, kuhu end risti keerata.
    (Oijah, tegelikult muidugi keset ööd kogu geograafia sassis. Piinlik-piinlik)

    VastaKustuta
  7. Pole sa sinus, minu aju pani selle laevukese ka kogu aeg Panama kanalisse kõhutama. Kui aju sisse lülitasin teadsin küll, et Suessi kanal, aga vabakäigujooksul ikka Panama. No ja kui palju siis aju ikka sisselülitatuna kasutatakse?

    VastaKustuta
  8. Pole sa ainus*
    (Vikate barandus)

    VastaKustuta