esmaspäev, juuli 20, 2020

Sellest kuidas asjad tegelikult käivad

Kas teie teate, miks on taevas tähed ja kust tuleb päike? Kes vormib pilved kohevateks ning kust tulevad unenäod? Arvasite, et teate? Eksite. Täps seevastu teab ja rääkis mulle ka kui päikese loojudes ujumas käisime.

Alustame algusest. See loojuva päikese peegeldus veepinnal on sätendav tee, mis viib otse kuldsesse paleesse, kuhu võivad minna nii noored kui vanad. Sealjuures tasub silmas pidada, et piletiraha ei küsitagi.
Kui päikeseloojangu ajal läheb taevas roosaks, siis tulevad ükssarvikud. Ükssarvikud toovad inimestele unenägusid! Hommikul aga saabuvad hommikupingviinid. Nende ülssandeks on päike taevasse tuua. Õhtul viivad nad selle jälle ära. Vahel piiluvad hommikupingviinid ka inimeste akendest sisse ning vaatavad, kas kõik on ärkvel. Täpsi juures käivad nad pidevalt ja vahivad ta pingviinipildiga pidžaamat. Täpike kuuleb kuidas nende väikesed varbad klõbisevad kui nad voodi alt välja tulevad.
Pilvede eest hoolitsevad pilvebaleriinid. Oma kohevate valgete baleriiniseelikutega  õhukestel pilvedel tantsides vormivad nad pilved igasugusteks huvitavateks kujunditeks.
Siis on veel olemas kuutüdruk. Tal on ilus särav kuukroon ja tal on 100 last (kes tegelikult on ta nooremad õed). Need on tähetüdrukud kes oma tähtedel tantsivad ja oma kingadega tähti liigutavad. Neil on võluvägi.
"Täps, see ei ole üldse nii," segab Tõruke siinkohal pahaselt vahele. "Tähed on koguaeg olemas. Lihtsalt päike on nii ere, et päeval tähti ei paista. Kuu ise ei sära vaid päike paistab selle peale ja see annab valgust."*

Lisaks on tähtis roll veel ka öö mustkunstnikul. Tema on nimelt see, kes oma võlupintsliga öö mustaks värvib (saate aru? Must ja kunstnik!). Taevas värvitakse mustaks ja pilved.... ei pilved siiski mitte, sest need on aurust ja auru ei saa värvida.

Seda kõike rääkis Täpsile ühe tüdruku ema, kes elab mere ääres paatmajas ja nägi neid tegelasi oma silmaga. See tüdruk ise on avastaja ja lubas homme Täpsile Magusamaast kirjutada. Jääme põnevusega ootama.
Igatahes lubas Täpike selle loo kõik üles kirjutada (kohe kui veidike paremini kirjutama õpib). Jään põnevusega ootama tema esimest raamatut (ma võin selle illustreerida).

*Siinkohal tuleb eriti teravalt esile kuivõrd erinevad mu lapsed oma loomuselt on!

3 kommentaari:

  1. Nii ilus lugu.
    Ma natuke täitsa usun, et nii ongi.

    VastaKustuta
  2. imeline lugu :) Hoia seda annet !!

    VastaKustuta
  3. Ta on mul hea fantaasia ja väleda keelega. Olen üsna tihti kurvastanud, et mul pole nii head mälu, et suudaks ta mõttelennud kogu ilus talletada.

    VastaKustuta