reede, detsember 12, 2014

Pigipikkudest ja muust põnevast

Näe, jälle pole mitu aega midagi kirjutanud. Keda kül selles süüdistada. Mpsi? Ta on niigi kõiges süüdi. Lapsi? Pole vist ilus süüdistada neid, kelle sõnavara ei küündi nii kaugele, et nad end kaitsta suudaks? No siis ma ei tea kelle kaela süü veeretada. Ilmselt on süüdi ikkagi poliitiline olukord. Aga kuna ma olen äärmiselt apoliitiline tegelane, siis ei ole ma piisavalt pädev täpsemate selgituste andmiseks. Nii et leppige tõsiasjaga. Valitsus on süüdi, et ma pole ammu kirjutanud.

Aga mis siis vahepeal põnevat ka juhtunud on. No pidasime maha ühe sauna avapeo näiteks. Saun on nüüd avatud ja leidnud kinnitust, et peab sooja küll.

Täna käisin korraks siuhvilks Täpsiga Pärnus beebide jõuluprallel. Pisikesed suutsid korraliku läbu tekitada. Emmed ainult kiitsid takka. Kingituseks tõi neiu koju kotitäie ehitusklotse, mida on nüüd terve elamine täis. Kui sinna lisada veel see kastitäis, mis meil hetkel kapi otsa on peidetud, siis võime vaibad vabalt välja visata, sest põrand saab ühtlaselt klotsidega kaetud. Vaibad tahavadki hädasti puhastamist.

Homme kihutan korraks päälinna, et sealt edasi suunduda traditsioonilisele jõuluõhtule kõige ägedamate sõprade seltsis. Sel korral lubati pakkuda omas mahlas hautatud misjonäri. Ootan põnevusega ila tilkumas rinnaesisele.

Tööalaselt on endiselt kõik hukas ja hala- ning paanikaosakonna nõunik on nõutu. Lisaks ka puuduliku riistvaraga, kuna arvuti ei taha minuga koostööd teha. Ilmselt kardab minu kõrval rumal näida.
Kodu on endiselt segamini, nagu elaks seal paar keeristormi. Võibolla elavadki. Jõulumeeleolu igatahes veel pole. Kuigi teatavad jõuluteemalised laulud on repertuaari lisandunud. Täpselt aru ei saa, millest lauldakse, aga "joulutaat" ja "joulupikk" kostuvad aegajalt kõrvu. Kes see joulupikk on, ma ei tea, sest päkapikke kutsutakse meie majas pigipikkudeks. Erilist usaldust pole pigipikud veel Tõrukeses tekitanud, aga vähemalt sussi joostakse küll juba innukalt kontrollima. Tõrukese nägu aga hetkel mil ta avastas, et pigipikud ongi kommi sussi sisse toonud, oli kulda väärt. Selline hämming, imestus ja uskumatus peegeldus ta silmis. No ei ole võimalik. Emme ei ajanudki udu ja tõesti on sussi sisse šokolaad ilmunud!
Muide, piparkooke kutsutakse meie peres pigikookideks. Ma tõesti ei tea, kust selline alatu laim on tulnud, sest mul pole siiani õnnestunud veel ühtegi plaaditäit ära kõrvetada.


Üldiselt aga tegelen päkapikutsemisega ja hetkel tundub, et jõulud vist ära ei jää. Mõned võltsteemantid on veel maasturile kleepida ja koht europarlamendis ära pakkida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar