teisipäev, juuni 19, 2012

paar küsimust hammaste kohta...

Täna lõunaune ajal õnnestus Tõrukesel endale üks hammas kasvatada. Juba on ta jõudnud mind sellega ka paar korda hammustada. Mõnus. Ta suutis puhtalt igemete jõul väga kõvasti hammustada, nüüd siis lisandub lihtsalt veel pisut teravust.
Esimesena saabus siis alumine keskmine vasakpoolne hammas. Sellega seoses tekkis mul küsimus, et kuidas nende hammastega ikkagi on. Teadupärast tulevad enamasti esimesena alumised keskmised lõikehambad. Aga kas keegi on uurinud ka, et kas enne tuleb parem või vasak hammas (näiteks võiksid sõltumatud eksperdid välja selgitada, et 37% lastest tuleb esimesena alumine keskmine vasak kõikehammas, 48% alumine keskmine parem lõikehammas ja 15% mõni muu hammas) ja kas sellel, milline hammas esimesena tuleb on mingeid seoseid (näiteks parema- ja vasakukäelisusega)? Vot sellised elulised küsimused on mul.
Ja siis on veel küsimus hambahaldja kohta. Teadupärast on see üks kahtlane tegelinski kes kogub laste hambaid ja on nõus nende äraviimise eest isegi maksma. Aga ega ta pmeti nõua hamba tekkimisel sissemaksu?
Mina ise lähen homme hambaarsti juurde ja mul on kahtlus, et siingi äris on hambahaldjal käpp sees. No näiteks ärib ta hambaarstilt kõik väljatõmmatud hambad poole hinnaga ära. See on selline win-win situatsioon. Arst saab raha nii hamba väljatõmbamise eest kui ka selle edasi ärimisest haldjale, kes omakorda saab hamba oluliselt soodsama hinnaga kätte...

2 kommentaari:

  1. Ma peaks kodus tarkadest raamatutest vaatama, milline hammas minu poistele esimesena tuli. Ja kuna mul üks on parema- ja teine vasakukäeline, võiks tulemustest isegi midagi järeldada.

    VastaKustuta
  2. Ma pole küll kunagi arvanud,et hammaste tulek ja parema/vasakukäelisus võiksid olla omavahelises seoses,aga vaatasin järgi,et minu paremakäelistel tütardel tuli esimene hammas vasakule poole ja vasakukäelistel poegadel paremale poole.Kas on see nüüd juhus või mitte????
    Metsavahi nänn

    VastaKustuta