reede, jaanuar 13, 2012

Pudelipost on kiirem kui e-post.

Pealkirjas olevat väidet kinnitab selgelt järgmine juhtum:
Suvel saatsime Keri saarelt teele ühe pudeli kirjakesega ja ei läinud kuud aegagi kui see juba Halsholmeni saarel kaldale loksus ja ühe Soome härra poolt üles korjatud sai. Kiri oli heas seisus ja suuremat lekkimist polnud toimunud (olgugi, et šampuse pudelile sai limonaadipudelikork külge tinutatud).

Soomlane teatas oma leiust meile e-maili teel, aga tulenevalt vähetähtsatest tehnilistest nüanssidest jõudis tema kiri meieni alles pool aastat hiljem. Selle ajaga oleks jõudnud kuus pudelipostikirja saata.

Somm tänas kirja eest ja ütles, et seda oli küll tore lugeda, aga ehtsa soomlasena oleks ta lootnud siiski leida pudelist midagi vedelat. Me lubasime lahkelt, et paneme järgmise pudelipostiga ka soovitud kraami teele, nii et võib umbes kuu aja pärast pudelipostkasti kontrollima minna.
Kaardil on näha kirja teekond linnulennult. Mis maailmaotsad see tegelikult läbi loksus, seda teavad vaid kajakad ja kilud.

Aga see vahejuhtum kinnitab taas minu armastust pudelipostindusse. Olen alati kirjutamist armastanud. Ja pudelipostis on midagi seikluslik-romantilist. Kas keegi tahaks hakata minu pudelipostikirjasõbraks? Kirjutage ja joonistage mulle!

5 kommentaari:

  1. arvatavasti on hoopis selles, et tõesti soomlastele ei ole seda internetti nii palju antud, kui eestlastele :) digitaalsest allkirjastamisest ei ole nad ka väga kuulnud mu teada..

    VastaKustuta
  2. Ma hakkaks hea meelega Su pudelpostikirjasõbraks... ent kahjuks on mu lähim veekogu karjäärist tekitatud paisjärv, millest läbi uhab end Navesti jõgi. Nii et hea õnne korral saaksid kätte enda 75 juubelikaardi kui ma selle kohe homme teele paneks :)

    VastaKustuta
  3. Laisik, ma kahtlustan, et viga oli pigem siinpool interneti otsas.

    Sesamy. Ma rõõmustaks väga 75. juubelikaardi üle, aga kahjuks tänukaardi vastusaatmine on ilmselt veel keerukam. Ma tahaks näha, kuidas pudel mööda Navesti jõge vastuvoolu üles trügib....

    VastaKustuta
  4. Ägee.. Ma tegin 2005 aastal sama triki. Olime laevaga poolel teel euroopast kariibidele. Panin plastik pudelisse veel paar daala ka margi jaoks. Nojahh, siiani ootan vastust. Aga ma pole veel lootust kaotanud - väidetavalt pidi plastik pudel 450 aastat veepääl ulpima :) kui just kalad nahka ei pane. Terv. Mattis

    VastaKustuta
  5. No me saatsime ka 2010 a kerilt sellise pudeli teele, aga see on ilmselt veel leidmata.

    No ja see pudel, mille me ise leidsime, seal oli küll margiraha, aga polnud jaälle aadressi juures...

    VastaKustuta