laupäev, juuni 27, 2015

Jaanidest

Jaanid on üle elatud.
Esimest jaanituld, mida eriti pikalt nautida ei saanud, ma juba mainisin. Järgmisel päeval olin aga hoopis ebatraditsioonilist moodi jaanipäeva tähistamas. Nimelt Püha kirikus Püha öö kontserdil. Minu arust väga mõnus alternatiiv lõkke ääres jauramisele (mille vastu mul muidugi ka midagi pole, eeldusel, et jauramine jääb siiski enamvähem kultuursetesse piiridesse). Muusika oli kõrvale kena kuulata ja tuule ei puhunud ka peale. Ainult pingid on seal kirikule kohaselt äärmiselt ebamugavad. Samas oli üllatavalt palju inimesi kohale tulnud. Kirik oli täis.
Pärast aga pressisin end muusikute jaanitulele. Nii et ikkagi sain ka lõkke ääres "jauramise" kätte. Seal oli täiesti arvestatav lõke ja küünidisko ja kõik oli tip-top.
Järgmsiel päeaval pidi olema meie enda perekondlik jaanituli mere ääres, aga tuul oli nii tugev, et see oleks meid ilmselt siuhti minema viinud koos lõkkega nii et jaanituli lükkus edasi juulikuusse. Või kui enne soojaks ei lähe siis augustisse :P Ühildame muinastulede ööga või midagi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar