neljapäev, november 11, 2021

Ämblik, hiir või madu?

Jumal tänatud, et ma hiiri ei karda. Muidu vist ei saaks magama minnagi. Üks  selline (või tegelikult ma ei tea, palju neid on) elab nimelt seinapaneelide taga ja krõbistab seal õhtuti. Vahel jookseb krabinal ühest toanurgast teise.  Kass on ärevil, aga minu und nad ei sega.

Hea, et ämblikud krabinal ringi ei jookse. Neid on toas tõenäoliselt kordades rohkem, aga kui ma neid ei näe ega kuule (ega tunne, võeh) , siis nad ka minu uinumist ei pidurda. Kui ämblikud krabistaks või trambiks ringi ja piiksuks või annaks mingil muul moel oma eksistentsist teada, siis ei saaks ma ilmselt sõba ka silmale. Nende eest ei ole lihtsalt võimalik end kaitsta. Sa võid ju panna voodi keset tuba ja voodijalad veekaussidesse, aga ämblik võib sellest hoolimata ninja kombel köit mööda laest alla laskuda. Ilmselt peaks magama mulli sees.

Siit aga laia ringi küsimus. Kes on kõige hirmsam elukas? Kas ämblik, hiir või madu?


6 kommentaari:

  1. Ämblik, aga ainult need suured, paksud ja kiirelt jooksvad.

    VastaKustuta
  2. Selle kohta on nii kenasti öeldud, et inimesed kardavad kas jalgade puudumist või seda, et jalgu on liiga palju.
    Minu tolerants ämblike suhtes on pisut tõusnud (ehk siis vaikselt nurgas kükitav kaheksajalg paanikasse ei aja ja väikeste ämblikega saan suht lahkelt hakkama), aga üldine vastumeelsus on küll. Vahel kui telefonist mingil põhjusel ämblike pilte vaatan, siis ei taha kuidagi sõrmega üle ekraani libistada, sest noh... võeh

    Hiiri ja usse ma ei karda (kuigi ehmatada võidad nad ikka).

    VastaKustuta
  3. Kõrvahark.
    Ootamatult kusagil padja peal.
    Ämblikud on nunnud ja hiired kõigest räpased.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kõrvahargid on ka vastikud. Ma olin väiksena veendunud, et nad teevad kõrva sisse pesa ja munevad ajju mune. Info pärines naabripoisilt. Tema selgitas mulle ka seda kui palju kordi kiiremini liigub rästik võrreldes abiratastega jalgrattaga. Põgenemislootust ei olnud. See oli vist turborästik.

      Kustuta
  4. Madu on neist kõige hõõõõõ..... hiiiiirrrrmsam. H Saaremaalt

    VastaKustuta