neljapäev, november 25, 2021

Mis lill ei õitse?

Eile oli kadrilaupäev. Meie maailmalõpu metsatallu nad loomulikult ei jõudnud (ega väljunud sellest talust ka kohalikku kadriekipaaži), aga töö juures käisid küll. Tantsisid ja laulsid ja küsisid mõistatusi. See on alati tore väljakutse. Sel korral olid küsimused järgmised:

Mis silm sööb?*

Mis vits õitseb?**

Mis nukk magab?***

Ja ikka nii edasi. Mõnele suutsime kohe vastata, teine vajas veidi nuputamist. Üks väike Kadri esireas kibeles ka hirmsasti küsimust esitama, aga ei pääsenud löögile. Lõpuks siiski sai küsitud.

Mis lill ei õitse?

No küll me nuputasime ja mõtlesime ja ei suutnud välja mõelda, et mis see on. Lõpuks andsime alla ja palusime tüdrukukesel avaldada mõistatuse vastuse. Tema lausus siiralt: "Ei, mina küll ei tea, mis see on."

Saame aru, lapsel oli mure, tahtis suurtelt ja tarkadelt inimestelt pakilisele küsimusele vastust, aga need juhmakad ei osanud midagi kosta.

Piinlik.

Muidu oli eile igati pidulik päev. Algas tordi ja laulmisega ja lõppes ka tordiga. Kusagil vahepeal sai aga Mpsike aasta vanemaks. Palju õnne kallis Mps! 

Vananemise väärikaks tähistamiseks oli esialgu kavandatud suur nädalavahetuse-juubelikontsert. Mps  on mitu kuud kõvasti harjutanud ja pilli piinanud. Kuna aga huvi ürituse vastu oli äärmiselt leige ja eelmüügist ühtegi piletit ei ostetud (ei teagi nüüd, kas põhjuseks hirm koroona ees või lihtsalt ei osata kõrget kunsti hinnata), siis asendati kultuurne üritus koduse saunakaga. 

Teate, mis see tähendab? Peab koristama hakkama...


*Selgus, et see oli kriimsilm. Väikeste vihjete abil jõudsime õige vastuseni

** See oli lihtne - kibuvits muidugi, kuigi osavamad vaidlustasid ja pakkusid kuldvitsa.

*** Tegelikult tahtis ta küsida, et milline nukk ei maga, aga vahe ei ole. Nurmenukk oli õige vastus.

2 kommentaari:

  1. Ma oleks esimese hooga pakkunud, et jäälill ei õitse, aga tegelikult vist õitseb küll :)
    Nii lahe, et viitsitakse veel käia :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma pakkusin lillkapsast, aga eks õitseb seegi.
      Need olid lasteaialapsed. Nad ikka igal aastal terve rühmaga käivad raamatukogus ja vallamajas ja hooldekeskuses ja muudes asutustes. Sel aastal laulsid ja tantsisid küll õues. Uued koroonakombed noh.tuppa ei lasta enam kedagi.

      Kustuta