neljapäev, oktoober 29, 2020

Ootel kunsti- ja käsitööprojektid

Huhh, mõtlesin just, et tegemata tööde nimekiri on niivõrd pikk, et ei jõua kuidagi järje peale. Lisaks tavapärasele koristamisele ja kraamimisele ootab järjekorras ka suur hulk näputöid ning kunstiprojekte, mida sooviksin ellu viia. Muuhulgas on vaja:


*Kaks kostüümi järgmise nädala lõpuks kokku nikerdada  - kohalikus koolis on tulemas kostüümipäev ja meie perest on sinna minemas üks nõid ja üks piraat. Mõlemad joonistasid oma nägemuse kostüümist üles. Tundub, et nad arvavad ekslikult, et olen meisterrätsep. Las ma reedan ühe saladuse - ma ei ole seda mitte. Muide, need kaks kostüümi on alles kauge tulevik. Täpike korraldas homseks ka kostüümipeo. Kostüümi tal veel pole ja lisaks ootab ta, et ka elamine ära kaunistataks. Ise hulgub ta maakonna tõmbekeskuses ja lihvib oma lavalist sarmi. Seega, mis te arvate, kes selle kõigega tegelema peab. Lisaks on ta koolis lubanud, et ma joonistan kõikidele ta sõbrannadele näomaalingud. Optimist.

* Ühed varrukad on vaja pikemaks teha - tellisin endale netist poolmuidu kena sügisese jaki, aga see on mõeldud ilmselgelt lühikesekäelistele. Minu käed on aga pidevast laste tassimisest aja jooksul peaaegu põlvini veninud. Kuidas muidu varrukad ikka niiiii kukekad on (ma tean küll, et kukekad öeldakse pükste kohta, aga kuidas siis varrukate liigset lühidust kirjeldada?). Lühemaks on asju alati lihtsam teha kui pikemaks. Kas ma juba mainisin, et ma ei ole meisterrätsep.

*Tõenäoliselt vajab ka terve hunnik riideid parandamist, aga lihtsam on oodata kuni lapsed neist välja kasvavad.

*Ühed libapätid vajavad libaroosimist - lisaks sellele, et ma pole meisterrätsep, ei ole ma ka tikkimises ülemäära osav. Ma tõin isegi värvid pööningult alla, aga millegipärast ootavad need juba nädalakese kindakastis...

*Üks akordionikohver vajab tuuningut - Sellel oli nurgas auk, aga ma parandasin selle ära. Nüüd on vaja parandustööde varjamiseks uut värvikihti ning polsterdust. Ma pole veel disaini osas lõplikku otsust teinud. Üks mis kindel Tõruke tunneb oma pilli nüüd kaugelt ära. Kui valmis saan, siis eputan. Rõhk sõnal "kui".

*Üks portree tuleks joonistada - kingituseks. Sellega võib minna pisut kiireks, et sünnipäevaks ikka valmis saada. Ma ei ole eriti kaugele jõudnud ja tähtaeg oli umbestäpselt eile. See on ka selle kuu viimane portree - oktoober oli meie väikeses kunstiklubis portreede kuu. Enda mitte just ülemäära minulikku autoportreed ma juba demonstreerisin. Vahepeal sain valmis ka pildikese Täpsist. Kuigi jah, pildil ei ole Täpike vaid üks teine mannekeen (nagu Täps ise ütles). No ei tule mul see inimeste maalimine eriti usutavalt välja. Samas kaelarätt on minu meelest täitsa usutav! Võibolla peakski kaelarättidele spetsialiseeruma.

Pühapäeval algab aga uus kuu. Novembri tituleerisime illustratsioonide kuuks. Eesmärk on vähemalt ühele raamatule vähemalt üks illustratsioon joonistada. Seda väljakutset ootasin ma põnevusega, aga nüüd on järgmine häda. Raamatuid on ilmas niiiiii palju ja minu otsustusvõimetus on ju laialt tuntud. Seega aidake mind hädast välja ja pakkuge nüüd välja paar raamatut, mis vajaks hädasti illustratsioone. Ma eelistaks lasteraamatuid, aga põhimõtteliselt võib olla ka ju ükskõik mis muu. Telefoniraamat vast mitte.

Aga tegelikult peaks hoopis magama minema. Viimasel ajal on unetunde vaid näpuotsaga jagatud.

2 kommentaari:

  1. Einojaa... ma lugesin, et illusioonide kuu, ja see kõlas nii paljulubavalt!
    Mitte et mul illustratsioonide vastu midagi oleks, vastupidi, igas õiges raamatus on ikka värvilised pildid ka sees.
    Aga ma lootsin neid joonistatud illusioone näha...

    VastaKustuta
  2. Illusioonid on muidugi lahedad, aga kardan, et sellisel juhul jääksin originaalloominguga hätta ja hädapärast võiks mõne plagiaadi nikerdada.

    VastaKustuta