pühapäev, september 21, 2014

Uus kirjasõber ja kahtlased objektid

Eile jätsime kõik oma lapsed vanaema juurde ja kihutasime Harilaiule. Oli vaja vaadata, et mida põnevat meri kaldale on kandnud ja kas majakas on ikka viltu või pigem sirge. Möödaminnes pidasime maha ka minu suurte sünnipäevapidustuste avapikniku.
Ilm oli matkamiseks lihtsalt suurepärane. Päike paistis, linnud laulsivad ja õrn tuuleke paitas palgeid. Esmapilgul tundus, et peale ilusate kivide me rannalt suurt ei leia. Õnneks oli ilusaid kive seal sõna otseses mõttes jalaga segada.
Siiski naeratas meile õnn ka muul moel. Nimelt saime kirja ühelt romantilise hingega noormehelt, kes oma tervitused kindral Nahhimoviga teele oli saatnud. Aitäh Andrus (29 aastat vana).
Kui keegi soovib selle toreda noormehega tutvuda, siis visake aga pudel vastusega vette ja küll ta selle kätte saab.

See oli esimene kiri, mille me pudelpostiga saanud oleme :). Tõsi, kord varem saadeti meile pudeliga raha, aga kas seal juures olnud paberitükil ka mingi kiri oli, seda me ei tea, sest rahapudel polnud veekindel. Andrus oli oma pudeli ilusasti veekindlalt sulgenud ja kiri oli hästiloetav. Tõsi, ilmselt polnud see kiri läbinud pudelpostile omaseid vintsutusi. Ükski kala polnud seda alla neelanud ega midagi. See oli teele pandud käesoleva aasta maikuus ja koht kust see vette oli visatud paistis meile ilusasti kätte. Sellegipoolest oli see väga tore ja rõõmustav leid. Ma olen seda ennegi öelnud, et kallid merereostajad - kui te just peate pudeleid merre loopima, siis pange vähemalt kiri sisse!


Aga rannas leidus teisigi põnevaid asju. Näiteks ilmnesid seal lausa ajaloolise väärtusega tõendid Bostoni teejoomisest. Meile hakkas silma vähemalt 4 avamata purki oolong teega. Raudselt samad, mis aastasadade eest Bostonis merre loobiti :P. Me maitsesime seda teed ja tõesti polnud suurem asi, nii et oleksime selle samuti merre heitnud. Mida aga üldsus ei tea ja mis senini on ajaloohämaruses varjul olnud, siis lisaks teele visati seal merre ka päris mitu kasti pepsiga. Sest ka avamata pepsipurgi leidsime rannast. Mps kurtis ainult, et avamata õllepudeleid oli seal häbemata vähe leida.


Seda, et rannast ikka jalanõusid leiab, see ei üllata kedagi. Harva aga võib sealt leida lausa terve paari. Nii et kui keegi tunneb puudust enamvähem korralikest töösaabastest nr 41, siis meil on ühed pakkuda. Või äkki on  need selle Andruse omad...
Kõige intrigeerivama leiu tiitli sai sel korral siiski pomm, mis rannas vedeles. Või noh, ei tea meie mis atribuut see täpselt on, aga pisut hirmuäratava välimusega on küll. Umbes 25-30 cm pikk ja tagumises osas on miskine propeller. Peal venekeelsed tähed KSP (3) 254-1-13.

1 kommentaar:

  1. Nojah, ilmselt on Mps Lääne-Eesti pommigrupi koosseisu arvatud ;)

    VastaKustuta