pühapäev, juuli 22, 2012

tagantjärele

Olen oma kirjutamisega täiesti lootusetult ajast maha jäänud. Näiteks on kajastamata see kuidas me üritame jätkuvalt Tõrukesest matkaselli teha ning kuidas möödus tema esimene öö telgis. Samuti pole ma rääkinud ooperikülastusest ega ka sellest kuidas ma ei taha enam pliiatsite poole vaadatagi. Kallitest külalistest pole rääkinud. Samuti on talletamata lugu sellest kuidas ma õhulosse ehitan ning vanu õhuhurtsikuid renoveerin. Üleüldist nuttu ja hala pole ka kirja pannud.
Ühesõnaga kirjanduslik ikaldus.

Ajaloo huvides olgu siiski öeldud, et Tõruke ööbis esimest korda telgis kanuumatkal 14-15 juulil. Kanuusse poissi ei lastud. Isegi kui oleks nii väikese päästevesti leidnud, siis ega ta poleks ju kanuus paigal püsinud vaid oleks üle serva vette piilunud/pudenenud. Ja noh aerutada ta ka veel ei oska. See-eest oskab puristada. Väärt oskus seegi.
Telgi ülespanekul oli noor matkasell muidugi igati abiks. Sel ajal kui meie telgile tugikaari installisime, ronis ta telgi alla ja jäi ootama, et telk tema ümber paigalduks. Õhkmadratsi pumpamisest võttis ta ka aktiivselt osa - ronis madratsi peale ja hüples seal. Ta meil nüüd kõnnib ilusasti käpuli, mitte ei rooma enam haavatud partisani kombel. See tähendab aga seda, et ta liigub eduliselt edasi ka murul ja miski teda ei peata.

Ooperisse me last kaasa ei võtnud. Kuigi võibolla oleks nad märganud noort talenti ja võtnud ta mõnda aariat esitama. Hääl on ju lapsel võimas - kostab koduküla teise otsa ära.

Pahaaimamatud külalised juhatasime sohu ja kastsime külma vette. Enne karastust sai neid küll pisut nuumatud, et nad endale natukenegi pekki naha alla saaks (see on hea isolatsioon ja aitab külmas vees vastu pidada), aga see ei läinud läbi. Aga pole hullu, jäätis jäi söömata, nii et järgmisel korral viin oma salaplaani täide.

Pliiatsite nägemine tekitab minus allergiat. hakkan üle kere sügelema. Kustutuskummi allergia on mul ka. Minu NoBirds t-särk on ära kulunud. Peaks vist sünnipäevaks uue tellima.

Õhulossid ja -hurtsikud on kõik põrmuks varisenud. Aga pole hullu, küll ehitan varsti uued ja uhkemad.

3 kommentaari:

  1. Või et kohe selline salaplaan. Noh, mu mehel oleks hea meel, kui Su plaan toimiks, minul mitte nii väga. Aga külla tuleme ikka:)

    VastaKustuta
  2. Kõik on selleks, et teie elu siin karmis kliimas paremaks muuta. Piisav isolatsioonikiht aitab hoida sooja. Vaata kui hea oleks. Talvel peaks poole vähem kütma. Lühikest suve ja ujumisaega saaks kevade ja sügise arvelt pikendada. Lihtsalt lust oleks elada...

    VastaKustuta
  3. Ma vihkan külma. Aga soe ilm on liiga kuum ei ole negatiivset mõju kogu elu. Kõige ilusam on kevad. Kui rändlindude säutsumine ja lilled hakkasid avama kevadel hooaja. Lapsed mängivad parim aeg. Oyun Oynamayı çok seviyorum.

    VastaKustuta