neljapäev, november 26, 2009

Ütle üks sõna!

Minu üks lemmik ajaviitmise mänge on laulusõnamäng. See on lihtne. Lihtsalt tuleb võtta üks sõna ja siis leida laul, kus see sõna sees on. Tavaliselt on mul selle jaoks vaja vähemalt kahte inimest. Üks kes mõtleb sõnu ja teine kes mõtleb laule (ise ei tohi muidugi laulu välja mõelda). Sõnad võivad olla ükskõik millised, sest uskumatutest asjadest on laule tehtud, aga no päris kardaaniriste ja akupunktuuri sessioone ei tasu ehk välja pakkuda. Seda mängu võiks ma pikalt mängida. Kahjuks see Mpsi lemmikmängude varamusse sugugi ei kuulu. Ta tüdinueb juba paari esimese sõna peale ära ja hakkab siis sõrgu vastu ajama. Mina aga nõuan muudkui uusi sõnu. Täna läks ta lihtsama vastupanu teed, võttis esimese raamatu, tegi selle suvalise koha pealt lahti ja teatas, et kui ma just niiväga pean laulma, siis mõelgu ma iga rea esimese sõna kohta laul. Leppisime kokku, et nimed jäävad välja, sõna ei pea olema samas käändes või pöördes. Ise elimineerisin ma sõna Wingardium (Jep, Harry Potteri I raamat, lehekülg 148), sest seee pole päris sõna.
Tuleb tõdeda, et enamuse sõnadega sain üpris edukalt hakkama (sest ma olen andekas ja minu viisipidamatust kompenseerib hea sõnade mälu), aga mõni jäi ikka õhku ka.
Tete äkki teie mõnda laulu, kus oleks sees järgmised sõnad:
kärnkonn
kergendus
raamatuvirn
niuh
kodutöö?

2 kommentaari:

  1. Seda mängu võib seltskonnas päris naljakas mängida olla :D

    VastaKustuta
  2. ma laulusõnamängu polegi mänginud. laulutähemängu mängin enamuse ajast kui muid mõtteid vaja peast välja ajada. peaks vist ka sõnade peale üle minema, sest tähed on end ammendanud.
    blogis muuseas on ka võimalus laulumängu mängida. veidi teistmoodi küll- ehk siis pealkiri peavad sobituma sisuga aga pärinema mõnest laulust.

    VastaKustuta