neljapäev, oktoober 09, 2008

Avalik teenistus

Kui ma avalikku teenistusse tööle tulin, siis ei osanud ma undki näha kui avalik see teenistus tegelikult on. Aga tõesti. Kõik on siin läbinisti avalik ja läbipaistev. Kõige parem näide sellest on ehk meie uhiuus WC.
Imetore ja lausa jumalikult kaunis... aga äärmiselt avalik. Las ma tutvustan seda ka Teile, kes te pole veel meil külas käinud.

Kõigepealt on WC-l 2 ust. See on selleks, et igaüks saaks tulla ja minna kuis aga iganes soovib. Teiseks on meie imetabane WC suuuuur. No et kui mõni inimene peaks oma murega tulema, siis saaksite temaga igal ajal suhelda ja juhuks kui inimene peaks tundma end niimoodi kuidagi piinlikult või ebavõrdses olukorras olevana, siis selle jaoks on kohe WC-poti kõrvale pandud teine samasugune veel. Nimoodi võrdsetel alustel mugavalt istudes saaks nii mõnegi probleemi lahendatud. Nagu igale avatud teenistusele kohane on meie uues WC-s suur aken - otse WC-pottide vastas. No et keegi ei saaks öelda, et suletud uste taga aetakse hämaraid asju. Lisaks sellele on ka WC uks suure klaasist aknaga. Et kõik meie teod oleks läbinähtavad. (Ainult ühest asjast ei saa ma aru, miks ometi on WC uksele lukk pandud? sa võid ju samahästi aknast vaadata kas seal on kedagi või mitte).

Vot selline on üks tõeline osa avalikust teenistusest.

Ja ei, ma ei saanud seda teiega jagamata jätta. Lihtsalt nii oluline teave.
Ning ärge kartke, ma seekord ei joonista pilti juurde.

2 kommentaari:

  1. Pille, joonista ikka pilt juurde:D Palun!

    VastaKustuta
  2. Aga äkki hoopis mõni foto illustreerimaks avaliku teenistuse tipptaset?

    VastaKustuta