esmaspäev, mai 22, 2023

iiu-iiu

No oli see alles nädalavahetus!
Algas reedese laste laadaga. Tõruke müüs eriti magusat maiust. Ja kui ma ütlen magusat, siis mõtlen ikka sellist, kus ühe ampsu peale hakkab silmist suhkrut välja pritsima. Aga kogu kaup õnnestus maha müüa ja kaupmees oli õnnelik.

Õhtul otsustas Täpike (kes oli päeval lauluproovis ja ei saanud oma suureks pettumuseks laadal osaleda) oma kulinaarseid oskuseid lihvida. Esmalt proovisime jõudu kohalike loodusandidega - praadisime võililli. Tulid üllatavalt head. Lapsed küll liiga palju neid ei söönud. Ilmselt sellest tingituna otsustasid nad vastu ööd veel nuudleid teha. 

Ja siis see juhtuski. Mingite osavate manöövrite tulemusel õnnestus Täpikesel nuudlikauss keeva veega endale sülle tõmmata (hea, et mitte pähe nagu üleeelmise postituse illustratsioonil). Siis tuli 112 ja iiu-iiu ja punastes kombedes meedikud. Ma pole kunagi varem pidanud kiirabi kutsuma. Ega kiirabi teadnud ka kuhu tulla. Jõudis ilusasti naabrite juurde, kust siis üle heinamaa, okastraadi ja elektrikarjuse ronida tuli. Kohale jõudes olid nad üllatunud, et põletada saanud laps polegi 11-kuune, nagu neid informeeritud oli (võibolla seetõttu nad nii kiiresti tulidki). Ei teagi, kust selline möödarääkimine tuli. Ilmselt mainis Mps, et laps on 11. Täpsustamata, et kas 11 kuud või 11 aastat (siinkohal tuleks muidugi mainida, et Täpike on tegelikult 9, aga noh see on siiski väike möödapanek. Ma ise poleks ilmselt paanikas sedagi suutnud meenutada, et mis lapse nimi on või kus me elame. Isikukoodi meenutamine käis igatahes üle jõu. Õnneks Mps suhtles kiirabiga).

Meedikud korjasid ülekasvanud beebi kokku ja kihutasid vilkurite sähvides linna poole. Mps üritas neile autoga järele jõuda, aga see tal ei õnnestunud. Mina jäin ülejäänud lastega koju. Seni kuni nad olid siin, suutsin ma end enamvähem rahulikuks sundida. No et vaest Täpikest kuidagi rahustada ja talle meelde tuletada, et hingamine on oluline osa elust. Vaene lapsuke oli paanikas. Süda peksis teisel nagu linnupojal. Pole muidugi ka imestada - no kui ikka näed kuidas nahk jalgadelt maha koorub... Võeh. Ja valu veel kõige otsa. No ja siis kui kiirabi minema läks, siis nutsin ma tükk aega lahinal. Kahju oli vaesest väikesest.  

Vaene väikseke kihutas kiirabis ja lõbustas kiirabitöötajaid. Ma saan aru, et ta oli lakkamatult lobisenud. Rääkinud sellest, kuidas me endale kassi ja koera saime ja kuidas Tõruke autoga vastu puuriita sõitis ja kuidas Tõruke kaduma läks jne. Ma ei teagi, mida kõike ta meie kohta ära rääkis :D.

Vot ja alates sellest reede õhtust, oleme nüüd iga päev linnas käinud. Laupäeval käisime haavu sidumas - Täpike oli väga vapper ja sai arstidelt kiita! Pühapäeval käisime lauluvõistlusel - jah, vaene laps ei saa õieti kõndidagi, aga lavale on ikka vaja ronida. Ja ausõna, siin ei ole mängus ema täitmatud lapsepõlveunistused, mis vaese lapsukese lavale sundisid. Me üritasime last igati demotiveerida, aga ta ise hirmsasti tahtis minna. Komberdas kuidagi lavale (pärast kommenteeriti, et ei tea kas kingad pigistasid), laulis oma laulu igati ilusasti ära ja lonkas uuesti lavalt ära. 
Täna käis taas linnas sidumas ja homme jälle minek. Bensuarve tuleb sel kuul päris kopsakas.  Pärapõrgus elamise pahupool, mis teha.

Ma siin mõtlesin, et mul on tegelikult ikka hästi läinud. Ma olen 11 aastat juba lapsevanem ja see oli esimene kord kus tuli lapsega EMOsse minna. Sealjuures ma ise olen vist tervelt 1 korra pidanud erakorralise meditsiini teenuseid kasutama.  Aga see oli oma 30 aastat tagasi, kui ma oma jala katki kukkusin ja säärele ristpistetikandi sain. 

3 kommentaari:

  1. Üheteistkümne vanemluse aasta jooksul esmakordne EMO külastus lapsega annab tunnistust õnnestunud vanemlusest!
    Minu tipphetk on vastaspoolelt - kolm emoskäiku ühe päeva jooksul. Tõsi, neist vaid kaks olid lapsed, viimane oli tookord abikaasa jalaluumurd..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kas just õnnestunud vanemlus, pigem hea õnn :)
      Igatahes Täpike läks täna jälle longates kooli, nautides ohtrat tähelepanu, mida tema kööbakas astumine, sidemes jalad ning uus soeng (lõikas tuka) pakkusid.

      Kustuta
  2. Vanad eestlased sidusid meheleminekueas neidudele sidemeid ümber säärte, et tulevase abielunaise jalad ikka toekamad välja näeksid, tütrekesel see mure hooleta:)

    VastaKustuta