teisipäev, november 16, 2021

Sõõm eksootikat sügisesse

Mäletate ma mõni aasta tagasi kiitlesin, et nägin tee ääres karu? See tundus toona sama uskumatu kui oleks näinud elevanti või ninasarvikut. Aga ajad muutuvad ja kunagine ulme on tänane reaalsus. Nimelt täna see juhtuski. Ei, ma ei kohanud tee ääres elevanti, aga peaaegu, vähemalt sama kandi tegelane oli. Nimelt silkas auto eest üle tee sebra (tõsi, valest kohast. Seda sebra tuleks õpetada sebra kasutama). 

Sebrad teel on täiesti tavalised, aga enamasti lebavad nad vaikselt paigal, mitte ei torma ringi. See oli aga üsnagi mobiilne sebra. Vaadates liikumis suunda, siis võis kindlalt väita, et ta tuli seikluspargist. Seda oleks muidugi tahtnud näha, kuidas sebra puu otsas mööda ronimisrada turnib. Laisik kohtas hiljem teda väikest talisuplust tegemas. 

Laisik jäädvustas supluse. Mul oli ka telefon käes, aga ei taibanud, et võiks pildistada või filmida.

On see märk kliimavöötmete nihkumisest ja üleüldisest kliimasoojenemisest? Sebrad peavad nüüd kiiresti ümber kohanema hakkama. Eesti loomad on kõik hallikad või pruunid, nii et sulanduvad meie halli argipäeva imeliselt, aga see sebra oli nii kaunilt kontrastne selles sombuses sügises. Silm kohe puhkas. 

Väga eksootilises paigas elan. Nii et see on ikkagi vaid aja küsimus, millal elevanti või roosat ükssarvikut näen.

üks vana pilt siia:



8 kommentaari:

  1. Et kui ise laia maailma ei pääse, tuleb maailm sulle koju kätte...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eino see on ju tore kui maailm koju kätte tuleb. Ma loodan ainult et lõunamaised suured või mürgised ämblikud ei hakka siia kanti trügima.

      Kustuta
  2. Mitte ämblik, hiir ega madu - hoopis sebrasid tuleb karta!
    Eriti neid vales kohas üle tee silkavaid!:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa sebrad on ohtlikult salakavalad - kunagi ei tea kas on mustad triibud valgel või valged triibud mustal.

      Kustuta
    2. Mu isa küsis Turovskilt järgi, vastus oli -parasiitide värvi järgi saab aru. Müsteerium lahendatud :)

      Kustuta
  3. Nojah, ma nii lähedalt sebrat ei uurinud, et parasiitide värvi oleks suutnud tuvastada. Aga ma olen kindel, et täid joonduvad valgetele ja kirbud mustadele triipudele.

    VastaKustuta