kolmapäev, september 08, 2021

Mida kinkida sünnipäevaks

Teate, et mul tuleb varsti sünnipäev? Ma olen alati varakult kõigile meelde tuletanud, et inimestel oleks piisavalt aega ettevalmistusi teha ja kingitusi valida. Taktika töötab väga hästi.
Teid kindlasti huvitab, mida üks varajases keskeas*  naisterahvas sünnipäevaks saada tahab. Mul on kaks soovi - tahaks, et külmkapi uks käiks teistpidi lahti (ehk siis mitte paremakäelise, vaid vasakukäelise külmik) ja et trepi juurest parklani viiks kõnnitee, mitte mudarada. 
Külmkapi osas jäängi vist unistama, aga kõnnitee osas on edasiminekuid. No mudarada enam pole. Nüüd laiutab maja ees lai ja sügav kraav.  Pisut vihma veel ja ongi ideaalne vallikraav. Järgmisena hangin tõstesilla ja vallikraavi krokodillid. 

*Tegelikult ma muidugi ei tea, mis ajast hakatakse keskiga arvestama, aga ma tunnen end ikka veel noore ja rumalana, kuigi sünniaasta seda ei kinnita.

4 kommentaari:

  1. No ma olen näinud definitsiooni, kus keskiga algas peale 25. eluaastat... Ja olen näinud ühtsaadet, kus keegi vanahärra kirjeldas kedagi, kasutades sõnu: "Ei olnud enam esimeses nooruses, oli noo 30 ääre all..." Et siis definitsiooni küsimus. (37 ja keeldun keskealine olemast kuna arvan, et pole elu keskpunkti veel jõudnud).

    VastaKustuta
  2. Ma leidsin enda kohta internetiavarustest järgmise definitsiooni:
    Perioodi vanuses 35.–55./60. eluaastani nimetatakse hiliseks küpsuseks ehk täiskasvanueaks. Küps täiskasvanu on võimeline produktiivseks ja loominguliseks tegevuseks. Inimesele muutub tähtsamaks töö, sest lapsed kasvavad, muutuvad iseseisvaks ja lahkuvad kodust. Kui töö pakub rahuldust ja vastab huvidele, siis jõutakse just selles perioodis tipptulemusteni. Keskeas hakkavad kehalised ning vaimsed võimed üha vähenema ja tervis halvenema. See võib kaasa tuua keskeakriisi. Keskeakriis on tõusu katkemise, oma võimaluste piiratusest teadlikuks saamise kriis. Enam ei suudeta seda, mida varem suudeti. Võimaluste ja võimete tipp on käes ja kõik saavutatu ei pruugi rahuldust pakkuda. Saavutamata jäänud eesmärgid teevad haiget. Võivad tekkida ka raskused lähisuhetes ja nende ebaõnnestumine. Laste valikud ei pruugi alati meeldida, kuid nende otsused ja valikud mõjutavad ka vanemate elu. Leppida tuleb ka oma vanemate vananemise, haiguste ja isegi surmaga. Läbi tuleb elada kaotusi. Ebaõnnestumised võivad viia endassetõmbumiseni. Olulised inimesed keskeas on töökaaslased ja perekonnaliikmed.

    Ühesõnaga ei ole mul elult enam midagi oodata. Võimaluste ja võimete tipp on käes ja edasi läheb ainult allamäge. Siis pole ime kui ainus asi, mis huvi pakub on külmkapiukse käelisus.

    VastaKustuta
  3. Uuri, kas sa oma külmkapi ust ei saa ümber tõsta. Mina sain. Kuna tegin köögis remonti, siis polnud enam praktiline, et uks avaneks vasakule. Natuke nikerdamist oli, aga mitte midagi keerulist, isegi mina sain hakkama, ja ma pole isegi saare naine. 😀

    VastaKustuta
  4. Ma võtsin külmiku juhendi ette, seal oli ukse ümbertõstmine küll sees. Esimene lause oli, et kutsu Samsungi mehhaanik. See on digitaalse ekraaniga külmik, mis tähendab, et juhtmed tuleb ka ümber tõsta, aga see elektrivärk on minu jaoks nagu raketiteadus. Vastasel juhul oleks ammu ise ümber tõstnud.

    VastaKustuta