esmaspäev, juuli 21, 2008

Hakuna matata

Nagu eelneval 12 aastal, nii toimus ka sel suvel kurikuulus Maalilaager. Ja mina kui üks staažikamaid maalilaagri liikmeid (olen puudunud vaid ühest laagrist) ei saanud sellest kuidagi eemale jääda. Seekord vedasin ühe rebaski ka endaga kaasa. Puikles teine küll ja ajas sõrgu vastu, aga õnneks olen ma osav ja tugev, nii et meelitasin ta kohale. Järgnevalt loekski üles põhipunktid nimetatud üritusest.
1) Kunst
1. Joonistaati õunapuid – kuigi kohutavalt keeruline on joonistada midagi, mida sa hästi ei näe. Silme ees tiirutas nii palju sääski, et läbi halli hägu oli raske õunapuu piirjooni aimata. Sellest tingituna ei tulnud õunapuud just ülemäära sarnased.
2. Vilditi matšalkasid – minu shvammseepkaksühes tuli muidugi äraütlemata imetabane. Kauneim kõigest, mida näinud olete. Aga minu arust ta vahutama ei hakanud, ja kardetavasti ei hakka kunagi.
3. Kuivvilditi – mina tegin Murdjalapsukesele mõeldes konna. Tuli peaegu et välja. Ühisvapp vilditi ka.
4. Graafika – sel aastal oli uus kunstiliik ka graafika. Kuigi tuleb tõdeda, et nimetatud žanr on mulle lasteaiapäevilt tuttav. Mina tegin ühe tribitski (vt pilti).
5. Rebask sai ka ilusasti hakkama - vaksali kunstiklubist oli ikka kasu olnud. Veenduge ise:

6. Kõrgemat muusikalist kunsti viljelesin ka. Mängisin 3 lugu. Publik ahhetas (või oigas)
2) Olme
1. Minu teada on õhkmadratsi üks olulisemaid tunnusjooni see, et tal on õhk sees. Mina puhusin sinna küll õhu sisse, aga õhule madratsi sees ei meeldinud ja ta puges kuidagi välja tagasi. Ei tea kuidas aga mina magasin igastahes pidevalt taguots vasta maad
2. Räägitakse, et peale suitsusaunast välja tulemist oled sa veel mustem kui sisse minnes. Ei täheldanud sellist efekti. Pigem ütleks ma et peale järves käimist olid sa mustem kui enne. Ohtralt muda oli seal nimelt.
3. Sääksud ja parmud olid julmad. Kaotasin peaaegu kaks liitrit verd neile ja olen nüüd üle kere paistes ja punniline.
3) Sport
1. Kujutage vaid ette, ma panin viie miinuse mängu kinni. Ma pean selle üles kirjutama. Hiljem muidu keegi ei usu (kuigi nad juba praegu ei taha uskuda). Minu saladus oli graatsilistes liigutustes (vt pilti) .
2. Nad sundisid mind võrkpalli mängima. Ma olen selles äraütlemata vilets. Aga õnneks polnud ma ainumas selline.
4) Kohalik kultuur
1. Kohalik kalamees tuli, sõi ära meie küpsised ja jõi süütevedelikku peale. Kiirabi viis ta ära. Aga tüüp oli visa. Natukese aja pärast saabus ta jälle tagasi.
2. Siinkohal oleks ka õige anda edasi Mpsi tervitused kõikidele toredatele Setomaa autojuhtidele, kes on hoolsad ja ettevaatlikud ja igaks juhuks sõidavad kiiruspiirangute korral 20 või kindluse mõttes lausa 30 km/h aeglasemalt kui lubatud - ja seda maanteel! Olge te tervitet!

1 kommentaar:

  1. Mis puutub kunsti, siis seda selles laagrisn isegi oli. Ka mina sain 3 taiesega hakkama. Selle võiks lausa Guinessi raamatusse kanda, sest üle ühe töö ma tavaliselt ei tee(kui välja arvata kokakunsti tööd laagris). Tahtsin öelda, et kõige ilusam rebane oli siiski MPS-i joonistatud.

    VastaKustuta