kolmapäev, märts 08, 2023

Mis teie skoor oli?

Naistepäevad on ikka toredad. Saab õnnesoove, torti, lilli, kallistusi ja kingitusi. No ja siis saab hiljem võrrelda, kes kui palju skooris.
Minu tänase päeva saak on näituseks järgmine:
10 lilleõit*, 3 kallistust**, 2 torti***, 1 auto****!
Kes eelmisest reast veel aru ei saanud, siis jah, ma sain naistepäeval endale uue auto! Kes pakub üle?
Alles see oli, kui ma endale eelmise auto ostsin. Kirjutasin sellest blogiski, aga kui nüüd arvutama hakata, siis on  Milli juba üsna väärikas eas, et mitte öelda puhta rauk (kinnitamata andmetel võrdub üks autoaasta umbes 5 ja poole inimaastaga). Väidetavalt on auto keskmine eluiga ca 15 aastat ja Millil saab sel aastal 15 täis. Oma vanuse kohta on ta küll hästi säilinud, aga omad vead on temalgi. Näiteks on teine jõle must ja kulunud. No teoorias oleks võinud ju ka proovida pesemist, aga otsustasime siiski uue ja puhta osta. 
Nii et nüüd mul ongi puhas auto! 

Pildil on näha mind läbi lumesaju kodupoole kihutamas. Auto on veel puhas.

Uue auto nimega olen natuke hädas. Milli sai oma nime selle järgi, et numbrimärk oli MLI (ehk siis Emm-ell-ii-(ne), sõpradele Milli. Uus auto on WNT. Esimese sõnana tuli pähe Vänt. Aga Vändaks ei tahaks ma autot kutsuda. Teine variant oleks Vint, aga mis siis kui hakkab vinti üle keerama? Või kui oleks Vint nagu linnuke. Näiteks Hallvint. Või siis võõrkeelselt Winter. Siis saaks öelda, winter is coming... Nime ei saa panemata jätta, sest noh kõik olulised asjad on nimedega ja auto on oluline. Mitte just päris pereliige, aga asendamatu tööloom küll.

* kas on oluline märkida, et 70 protsenti neist oli ühte kimpu seotud? Detailid.
** tegelik number on muidugi hulga suurem. Ma ei arvestanud siia hulka esikallistaja Tirtsu embusi
***aidaa rannavorm
**** Nii uhke on ju eputada, et sain naistepäevaks endale uue auto. Tõe huvides tuleb küll mainida, et tegelikult täitsa ise ostsin. Puht juhuslikult sain täna lihtsalt kätte. Aga uhke värk ikkagi.

5 kommentaari:

  1. Missa ajad, Mileedi de Winter ju küll mingit uut nime ei vaja! #WNT🚙

    Ma ei saa ju olla ainus, kes ummikus (ja muus liikluses) numbrimärgi järgi autode nimesid arvab! Minu oma on Albion, kah siukse veidi keerulisema tähekombinatsiooniga. Vahel on volksile nimeks pandud BMW näiteks. Ja paar KRT-it sõidavad ka vahel allilmast meite teedele. Jutasid ja Aksleid on rohkem!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina panen alati autodele nimesid numbrimärgi alusel. See tuleb kuidagi loomulikult

      Kustuta
  2. ülelinnawintski ;)

    VastaKustuta
  3. Mul on abikaasa auto numbrimärgil tähed MRD - no loomulikult MÕRD
    Hea, et mul lihtne BPV on:D
    Su numbrimärgi peale tuli mulle WANT meelde, aga kohe kindlasti ei sobiks...

    VastaKustuta
  4. pildil sõidad küll kellegi teise autoga (Sinu lokid on selgelt ära tuntavad, aga auto numbrimärgilt küll midagi õiget välja ei loe. kui siis mingit väljamaakeelset sõimu..) MuhuWint oleks mu poolt nimepakkumine

    VastaKustuta