neljapäev, detsember 17, 2015

pidude ajastu

Minu tänane eesmärk on panna pujäänid tuttu ja siis avada päkapikutöökoda. Hommikuse linnaskäigu tulemusel said ka viimased kingitused ära ostetud ning oma panus jõuluaja superkäibesse antud. Täna plaanin suurema osa ära pakkida ja siis saab juba muretult jõuludele vastu astuda.  Ma võin muidugi väiksema summa peale kihla vedada, et kui mul on plaanid, siis on lapsed otsustanud vaadata kes püsib kauem üleval. Tõenäoliselt oleks mina esimene langeja. Aga peamine on siiski plaani olemasolu. Nagu näete, siis olen küllalt varajane - ma lihtsalt sugugi ei salli viimasel minutil rabelemist. See on minu laisa loomu vastane.
Pealegi on jõuluhooaeg juba täies hoos. Eile näiteks oli meil asutuse jõulupidu. Väga tore oli. Muinasjõulutaat käis ja nõudis hoogsamaid puusanõkse. Süüa anti nõrkemiseni ja pillimängu ja laulmist jätkus veel koduukseni (kuhu õnneks tõi buss, nii et üle pika aja võis muretult veinigi juua) ja paar tantsuringi sai isegi tehtud. Ikka leidub ka meie kollektiivis paar julget meeste- (ja ka naiste-)rahvast, kes ei karda varbavalu. Muidugi võisid neil olla ka metallninadega kingad. Aga ei, ma nüüd liialdan. Sel korral ei astunud ma vist küll kellegi varba peale. Isegi mitte iseenda omadele. Minu piiratud tantsuoskuse juures poleks see sugugi haruldane. Ühesõnaga oli lõbus.
Täna aga oli Täpsi jõulupidu. Lapsed laulsid, tantsisid ja lugesid luuletusi. Arvestades, et mu lapsed olid kuu aega järjest kodus karantiinis ja on alles esimest nädalat lasteaias tagasi, siis arvasin, et neiu on vait nagu sukk, aga ta üllatas mind. Laulis (või vähemalt liigutas suud), tegi liigutusi kaasa, luges mitu luuletust. Ja loomulikult naeratas kogu aeg kelmikalt. Kui jõuluvana tema nime lausus, siis läks kalpsates habemiku juurde ja ei kartnud sugugi. Ainult päris lõpus kui kõik lapsed pidid jõuluvana juurde ühispildile minema, läks ta meel pisut kurvaks, sest ta kartis, et peab kingipaki jõuluvanale tagasi andma.
Tõrukese pidu on tuleval esmaspäeval. Ta lubas jõuluvanale laulda: "Palju õnne sünnipäevaks, Palju õnne sünnipäevaks. Palju õnne lõõluvaana." Saame näha. Ma arvan, et ta ei loe ega laula talle midagi vaid teatab kas:
a) "Mine ära, minge kõik ära! Mine teise tuppa!"
b) "Anna mulle kingitus, NOH!"
või c) "Lõluvana, sa pissid püksi!"

Hoiame teid kursis

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar