pühapäev, november 01, 2009

Tolmused riided (ülejäänud elamisest rääkimata)

Eile tekkis tahtmine Bullerby laste kombel kiita : Milline suurepärane tolm!
Jah, jõudsime lõpuks nii kaugele, et võtsime selle hirmsa linoleumi sealt köögipõrandalt üles. Sellega kaasnes meeletu tolmupilv. Kui paar päeva tagasi olin pahtlitolmust valge, siis nüüd olen üleni hall. Nii palju tolmu korraga ma pole näinudki. Hirmus.
Ja see mis lisaks tolmule linoleumi alt välja tuli oli täielik müstika.
Esmalt vaatasin, et linoleum on pandud otse betooni peale (mina olin kuulnud, et linoleumi ja betooni vahel peaks paneelmajades olema veel põrandapapp). Ainult see betoonpõrand oli kohati kuidagi väga ära vajunud ja õõtsus kahtlaselt. Kaevusin siis pisut põrandasse, et paremat ülevaadet saada - see polnud eriti raske, sest selles majas koosneb betoon 98% liivast. Ja oh üllatust. Valatud põranda alt tuli välja kadunud põrandapapp... Põrandapapi all oli omakorda 2 cm liiva ja selle all mingi kõvem krobeline põhi.
Nüüd ei teagi, mis selle põrandaga ette võtta. Ootame targemaid inimesi külla, kes ütleks "Te peate kogu põranda kuni keldrini üles võtma" või "Oh, siis on pole midagi, mida kellu ja natukese mördiga korda ei ajaks".
Täna on igastahes tööseisak.

5 kommentaari:

  1. :D :D :D
    tean seda tunnet...
    lisa postitusele ka silt "harrastusarheoloogia" :)

    VastaKustuta
  2. jah, see ei teeks paha küll. Sests mine sa tea, mis veel nende arheoloogiliste kaevamiste käigus sealt põranda alt välja tulla võib...

    VastaKustuta
  3. tundub, et esimese korruse "rõõmud".. :) meie arvasime ka põrandat ülesvõttes, et ees ootab midagi sellist, aga pidime "leppima" vaid vanade laudade ja betooniga.

    VastaKustuta
  4. kui see krobeline on kõva, siis tuleb ilmselt selleni teha rõõmsalt asi sistaks, siis valada maha segu, segu ja veelkord segu, tasandusseguga üle ja siis vaatate ise, kas parkett või misiganes asi maha
    mu koridoripõrand oli samasugune :oD

    VastaKustuta
  5. Nuvot, ei maksa ikka torkida:) Meil on tegelt sama lugu, kusagilt ei julge hästi midagi lahti võtta, ei kujuta ettegi, mis seal allolla võib... (maja on u 1930-ndatest ja kapremonti pole minuteada tehtud)

    VastaKustuta