kolmapäev, veebruar 25, 2009

Polaarvastlad

Jaa üleriigiline kõhutuulepäev* on ilma suuremate komplikatsioonideta üle elatud. Sai küpsetatud terve posu vastlakuulikesi (eirneva kujuga kukelusi olen nüüd juba 4 aastat järjest vasteldeks küpsetanud) - imemaitsvad tulid välja. Justnagu päris.
Kui kuklid olid nagu kord ja kohus söödud, otsustasime Mpsiga, et meie tahame ka pikki linasid. Aga kuna kõrguste vahed Ida-Saaremaal ja Muhus on häbivärselt väikesed, nii et ei saa kelgule õieti hoogugi sisse, otsustasime rõhuda distatntsi pikkusele. Liuglesime kokku üle 10 kilomeetri. Kelgu kui pidurdava elemendi jätsime koju.

Jah, otsustasime nimelt polaaruurijaid mängida ja üle jää Kesselaiule matkata. Mõnus. Meeletud peaaegu piiritud lume- ja jääväljad. Samas täis elu! Jääkaru me küll ei kohanud. Hülgeid aga siiski. Suur hüljes hüppas meid nähes muidugist jääauku. Väike hüljes ei hüpanud enam kuhugi. Tema oli nimelt varasemalt rebasega kohtunud. Kurb. Lisaks kohtasime veel polaarveist ja eemalt võis silmata kateisi polaarekspeditsioone (nii motoriseeritud kui motoriseerimata kujul).

Tagasi jõudsime ka.
Kui te nüüd küsite, et kas hirm polnud niimoodi jääd ületada, siis vastus on, et üldsegi mitte. Meil oli kaasas selline varustus, et minu tagasihoidliku arvamuse poolest oli jää selge liialdus ja oleks võind ka vaba vee peal kõndida.

Õhtul vaatasin pingviinide paraadi ja jõin vabariigi terviseks veintsi!


*No mis see vastlapäev muud on - hernesupp ja pärmitaigen...

5 kommentaari:

  1. minu meelest oli sel aastal tegu ilmselge tähtpäevade raiskamisega.. kuhu see kõlbab, et kaks nii olulist sündmust samal päeval on?
    ilmselt on seegi tingitud majandussurutsisest..

    VastaKustuta
  2. ilmselgelt, kui nii edasi läheb on v arsti jõulud, jaanipäev ning kõikide inimeste sünnipäevad kah ühel õhtupoolikul koos.

    VastaKustuta
  3. Isa Mati
    Mis hüljestesse puutub, siis isegi meie nägime neid praamiaknast kahe lahtise praamikanali vahel oleval jääl. Kahjuks ei olnud meil binoklit kaasas, et Pillet ja Tambetit märgata.

    VastaKustuta
  4. Kodukootud safari: näete seal on hülged ja ooo... saare polaaruurijad.

    VastaKustuta
  5. Pigem oli ehk plaan selles, et anda võimalus kõigile vastlapäeval liug lasta ja endale nii vähemalt pikad linad välja kaubelda. Lume osas isegi oli ilmataadiga kokkuleppele saadud (nii võib lausa kuiva jaanilaupäeva uskuma hakata). Kuna aga vastlapäev on teisipäev ja need, kel veel tööd on, võivad peale tööpäeva lõppu olla liig väsinud, et pikka liugu lasta, tuli organiseerida vaba päev. Meie valitsus aga üleliigseid vabu päevi ei armasta ja nii tuligi leida ettekääne inimestele vaba päeva andmiseks ja kasutati vabariigi aastapäev selleks otstarbeks ära.

    VastaKustuta