reede, mai 15, 2020

Fotojaht - väsinud

Väsinud. Mõtlesin, et sellest teemast lihtsamat polegi. Lapin aga iga päeva kohta selfi üles ja kõik olekski öeldud. Jah. Mina olengi väsimuse kehastus. Mina ja kõik teised väikelaste emad, kelle silmaterad ei taipa öösel mõistliku inimese kombel magada ega lase ka kaaskodanikel und täis saada. Aga noh, see tundus lati alt läbi loivamisena (jooksmiseks olen ammugi liiga väsinud).

Seega pöördusin taas vana hea aida poole. Riideaida ukse juures ripub vana ja väsinud olemisega ranits. See sümboliseerib seda kui väsinud ma koolist olen. Ma ei tea, kas olen kunagi niimoodi suvevaheaega igatsenud kui praegu. Ainult kolm nädalat veel...
Aida kõrval kasvab meil rosinapuu. Ka selle viljad näevad pisut väsinud välja. Aga rosinad käivadki sellised. Ainsad erksad ja pompsis rosinad on kisselli sees.

 Ja viimaseks üks väike leid metsast. Ilmselgelt väsis keegi ära. Toetas ratta kivile ja puhkas veidi. Seejärel läks edasi*. Ratas aga puhkab ikka veel. Hea mitu aastat on ta seal passinud ja peremeest tagasi oodanud.
* Tundub, et sadula ja tagaratta võttis see spordimees siiski kaasa.

9 kommentaari:

  1. Oo, see ranits! Sada mälestust kohe tekib, kuigi minu ranits oli pruun, valge ja tumepruuni triibuga.
    Rosinakisselli isu tekkis ka 🙂.

    VastaKustuta
  2. Mul oli ruuduline ranits. Väga ilus oli!

    VastaKustuta
  3. Jalgratta omanik võttis tagaratta vist sellepärast kaasa, et ratas talle järele ei tuleks.
    Ait on ikka üks ammendamatu varalaegas. Mul on samasugune garaaž, leidsin sealt viimati kuus jalgratast ja ahingu näiteks.

    VastaKustuta
  4. Vaat järjepidevus mulle meeldib! Ma loodan ja lausa ootan, et ait oleks ka järgmises töös osaline.
    Seosed enam-vähem samad, mis eelnevates kommentaarides.

    Vihje aida ekspluateerimiseks: oli ilusal 2011.aastal fotojaht, kus mul üks väike valge pappkarbike võttis neljast Fotojahist osa. Just kontrollisin: Projekt kandiline I-IV (märksõnad kerge,valge, 1M ja Hüva nõu). Hüvas nõus, mis oli küll natuke vägisi karbiga kokku pandud, lõin töövahendid ja eelmiste tööde saamise saladused lauale. Üks suuremakasvuline kass oli ka modelliks.
    Aga ait pole pappkarbike!

    VastaKustuta
  5. Jaa, see ait on tõesti lõputu aardelaegas. Isegi kui sinna külge riputatud asjad võivad otsa saada, siis on sellel kolm ust, millest igaühe taga on väike salamaailm täis unustatud aardeid.

    VastaKustuta
  6. Loomulikult kolm ust! Ma juba kartsin, et äkki sul seal on vähem!
    Aga muidu... mina valin ratta. Äkki saab veel asja!

    VastaKustuta
  7. See pilt tuli väga õigel ajal. Eile tuli naabrimees ja küsis ega me lähiajal plaani vanarauda viia, et ta saadaks selle vana ratta sealt metsast ka. Nii et väsinud ratta ootus sai läbi.

    VastaKustuta
  8. See väsinud "sturr" - mul oleks sellele juppe olnud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No see on ikka nii väsinud, et enamus juppe tuleks välja vahetada. Isegi raam on pooleks roostetanud.

      Kustuta