pühapäev, aprill 24, 2011

Kõigi maade ehitajad ühinegem streigiks!!!

Oi. seda pikka-pikka nädalavahetust oli hädasti vaja. See oli nagu minipuhkus juba -peaaegu 4 päeva... Ja kõik läksid asja ette.
Neljapäeval sai Muhumaa randasid raadatud.
Reede ja laupäev möödusid rehaorjuses. Ja orjatöö moodi nägi see välja küll. Eriti süvendas seda tunnet Murdjalapsukesest kubjas, kes iga natukese aja tagant kamandas: "Riisu kiiremini!", "Ei mingit puhkust!", "Kiiremini!" No ja siis luges ta muudkui ette neid kohustusi, mis mind ees ootavad siis kui lehed kokku riisutud. Väga innustav. Aga tänu siis Murdjalapsukese karmile tagantutsitamisele või lihtsalt minu suurele ja ennastsalgavale virkusele sai päris suur osa territooriumist puhtaks riisutud.
Täna siis vahelduseks riisumisele käisime suure saare teises servas vaatamas kas majakas on ikka veel püsti või on see uuesti viltu vajunud. Etteruttavalt olgu öeldud, et majakas oli täitsa alles. Et aga majakani jõuda tuli maha vantsida miljon triljon kilomeetrit mööda kivist rannikut. Meie matka salaeesmärgiks oli vaadata, mida põnevat meri randa on kandnud. Keegi häbematu oli aga ilmselt nibin-nabin enne meid jõudnud valdava osa põnevatest meresaadustest kokku korjata ja suurtesse prügikottidesse toppida. Ei võinud siis paari päeva oodata. Me oleks osa prahti ära tassinud ja neil oleks vähem koristada olnud. Aga üldiselt oli nende töö niikuinii lohakas, nii et ikkagi leidsime nii mõndagi põnevat.
Esiteks sai taas kinnitust, et Vilsandi vetes elab kohutav elukas, kes õnnetuid vees solberdajaid ründab. Paremalt. Alati paremalt. See seletab kuidas vasak jalanõu pääseb. Rannas vedelesid eranditult vasaku jala kingad/plätud/tenkad/kalossid/muud eelpool nimetamata jalavarjud. Mitte ühtegi parema jala oma. Ja ainus selgitus on see, et parema jala oma on koos varvastega kurja eluka määratute lõugade vahel.
Teiseks tundub, et ehitajad on mingile üleüldisele streigile läinud. Meie leidsime rannast kaks täiesti korralikku kiivrit. Kujutage ette kui palju neid veel enne koristajaid võis olla. Kümneid, kui mitte sadu. Ilmselgelt mingi ehitustööliste mäss. Ja kahtlemata rahvusvaheline. Üks kiiveri oli Hispaania, teine Austraalia päritolu. Nii, et kõik ehitajad, kes pole veel streigist midagi kuulnud, haarake oma kiivrid ja heitke need rõhumise märgiks lainetesse!
Mõni mees oli rõhumise märgina kõik oma riided seljast visanud ja mängis majaka jalamil näkki. Ma olen isegi hülgerahva soost, aga arvan siiski, et aeg on ujumiseks liiga varajane. Isegi hülged eemal karel ulgusid, et vesi on küüüüüülm, nii küüüülm...
Lõpuks auto juurde tagasi jõudes olin läbi nagu Läti raha. Täitsa ära väsitaks. Nüüd paluks ühte päeva puhkuseks ka veel enne kui uuesti tööd rabama hakata...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar