teisipäev, august 10, 2021

Draakoni valmistamise õpituba algajatele

Minu draakonikostüüm on imelihtne. Selleks läks vaja paari suuremat sorti pappkasti, veidi värvi, kahte tühja plastpudelit, sädelevaid tupsukesi, hernekeppe (soovitatavalt mitte liiga pehkinuid), liimi, teipi, klambreid, meetrite kaupa erinevaid kangaid, pisut fantaasiat ja madalaid standardeid perfektsuse osas.

Esmalt valmistasin pea, mis mind mitu päeva laetala pealt jõllitas. Sarved ulatuvad läbi pea ja nende kaudu ka liigutatakse seda. Pildil on puudu veel keel ja sädelevad sarvekaunistused. Mps arvas, et draakon oleks võinud ikkagi vähemalt ninasõõrmetest tuld pursata, aga mulle tundus see sellise niigi ettearvamatu käitumisega eluka puhul liiga ohtlikuna. 

Seejärel sai papist ja hernekeppidest roided nikerdatud ning meetrite kaupa riiet kokku õmmeldud ja siis jälle ribadeks lõigatud. Kehaks sai valitud ussinahana läikiv ja sädelev kangas. See oli ka ainumas, mille ma uue ostsin, kogu ülejäänud lohe on puhas taaskasutus.

Esimene katsetus õues, mis lõppes ühe sarve murdumisega (seega materjali valimisel veenduge, et hernekepid ei oleks pehkinud) ning tõdemisega, et draakonil on paksud jalad ja sinised teksad kuidagi komplekti ei sobi. Ostsin endale seejärel kaltsukast imelise sädeleva punase pluusi, mis sobis valatult komplekti (aga nagu juba kirjutasin, siis mind ennast arvati komplektist välja. Ilmselt ikka liiga paksud jalad).

Laagris vuhises draakon nii kiirelt ringi, et ühtegi teravat pilti tema tantsust ei saanudki.


Peale tantsu oli vaene elukas nii väsinud, et suutis vaid maja seina najal lääbakil pesukausist mullivedelikku limpsida. 
Tagasi koos meiega elukas ei tulnudki. Ta on üpriski kogukas tegelane ja armastab laiutada. Meie elame aga tibatillukeses majas, kus endalgi pole õieti ruumi ringi keerata. Jäi teine ajutiselt naabersaarele elama. Ehk saab siiski kunagi kusagil veel üles astuda.

2 kommentaari:

  1. Ma võiks end haigeks punnitada, aga midagi nii täiuslikku igatahes toota ei suudaks!

    VastaKustuta
  2. Ah, mis sa nüüd! Täiuslikkusest on asi kaugel. Või õigemini...maha võltstagasihoidlikkus! Ma olen ise ka tulemusega rahul ja see on juba kõva sõna. Enamasti on ikka nii, et kujutlustes on vinge asi, aga välja tuleb harilik käkk. Sel korral tuligi umbes nii nagu plaanisin. Haruldane vedamine. Mitte just täiuslik, aga see olekski igav ja sellise võiks aliexpressist ka tellida kui tahaks.

    VastaKustuta