reede, august 28, 2020

Fotojaht: suvi rivis

Kuna eelmisest jahist viilisin, siis sel korral võtaks kaks ühe hoobiga: suvitajad rivis


Meri ja suvi on minu jaoks peaaegu sünonüümid. Olen seda ennegi kirjutanud, et kuulun hülgerahva hulka, kes käib ujumas kalendri, mitte termomeetri järgi. Kui on suvekuu tuleb randa minna. Ikka suplema.  Niisama liival vedelemist ma ei kannata. Igav ja palav ja ega ma pruuniks niikuinii lähe. Seega on peamine eesmärk vees sulistamine, mis muidugi ei välista ka paari liivalossi ehitamist.

Näikse, et ka minu lapsed "kannatavad" kaasasündinud meremagneti all. Mäletan, et kui Tõruke oli pisike, läksime ühel sügisesel päeval metsa jalutama. Kuna ilmad olid külmad, siis hoidsime merest targu eemale, aga pisike poiss võttis suuna ilmeksimatult mere suunas. Ükskõik kui palju me teda eksitada püüdsime. Lõpuks olid kummikud ikka vett täis...

Nüüd elame kiviviske kaugusel merest (tõsi, peab olema keskmisest kõvem kivipildur. Päris kalevipoeg just mitte, aga päris lõdva randmega ka ikka ära ei viska) ning märgade jalgadega lapsed on aastaringne nähtus.



9 kommentaari:

  1. Korraks kahtlesin oma postitust tehes, kas titeihu on ikka siivas näidata, aga küllap ses vormis ikka on:)

    VastaKustuta
  2. Ma mõtlesin korra sama asja üle, aga siis mõtlesin, et ei tasu ka üle mõelda.

    VastaKustuta
  3. Meri... ohh, eesti meri, igavene püüdlus mere ääres elada, juba lapsepõövest. Nii tuttav. Aga ka kogetud, oldud nähtud, isegi titt oli tookord pildil. Hea, kui oleks saanud jääda, aga mulle pole seda püsivust antud. On mingid muud mered olnud, isegi ookeanid ning lõpp-punkti ka ei tea...

    VastaKustuta
  4. Lapsepõlvesuved on oi kui pikad! Ja päikesega on ikka kõige toredam...

    VastaKustuta
  5. Selle viimase pildi allkirjaks peaks olema kindla peale "Muinasjutu lõpp"...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See on moodne muinasjutt. Printsess ei istu enam kannatajailmel lossitornus ega oota printsi valgel hobusel, vaid kappab ise ükssarvikul loojangusse õnne otsima.

      Kustuta
  6. Suvitamine on sagedasti ka puhkamise sünonüümiks. Need kolm esimesel pildil paistavad aga hoopis kangesti tööhoos.

    VastaKustuta