kolmapäev, mai 10, 2006

Kuuemas pressib peale e Suur Kohukese Test

Kaubanduses ringi vaadates võib poelettidel näha üüratumat kohukestevalikut. Üks kirevamas pakendis ja ahvatlevam kui teine. Aga ometi on vastamata üks fundamentaalsetest küsimustest - milline on kõige parem kohuke?
Kohukeste kohukese välja selgitamiseks korraldati suurejooneline test. Suurejooneline vaatepilt oli ka müüjanna ilme, kui ta Merikest nagu poolearulist vaatas. Ja ma ei mõista tema üllatust, me ei ostnud ju kaugeltki kõiki kohukese sorte (a sel juhul oleks ta vaadanud ilmselt kui veerandarulist).
Hoolimata kaubandustöötajate hukkamõistust sai siiski "The Ultimate Kohuke" otsingute käigus kokku kogutud 30 erinevat sorti kohukest, mis siis tükeldati, nummerdati ja žüriile hindamiseks/maitsmiseks serveeriti.
Auväärne žürii koosnes rahvusvahelisest seltskonnast. Esindatud olid lisaks eestlastele ka kohukeseeksperid nii Soomest, Saksamaalt kui loomulikult ka Saaremaalt.
Peale pikka arutelu, kiitmist, laitmist, elavat diskussiooni, paari kaklust ja väiksemaid vigastusi selgusid ka parimad kohukesed.

Ja võitjaks osutus kohukesekandidaat nr 22, milleks oli glasuurkohuke maasikamoosiga (kassipildiga). Aga minu arust tuleks siin küll seada kahtluse alla tulemuse objektiivsus. Nimelt ainuke kes seda kohukest hindas oli korrumpeerunud žüriiliige J. kes täiesti kogemata sõi kolmest tükist kaks ära ja kuna keegi teine kolmandat tükki enam ei leidnud, siis on kahtlus, et tal õnnestus ka see kuidagi salaja kahjutuks teha.

Auhinnalist teist ja kolmandat kohta jagasid omavahel karamelli Karums ning üllatuslikult ka K-kohuke. Viimase puhul on ilmselt siiski tegu poliitilise reklaamitrikiga ja nii mõnigi žüriiliige võib ilmselt maksimumpunktide eest oma pangakontolt paar lisa nulli avastada.

Aga nüüd see, mille oleks pidanud kõige ette kirjutama: DON`T DRY THIS AT HOME!
Kohukeste degusteerimine pole miski naljaasi. Mul juba viienda kohukesekolmandiku juures hakkas silme eest mustaks minema ja kohupiimaallergia tekkima. Vapramad meist aga proovisid isegi 20 kohukest (ilmselt küll suuremate ajukahjustuste hinnaga, aga no mis teha - teadus nõuab katsemariseid ka ju).

P.S Kui keegi soovib täpsemat ülevaadet Miss Eesti Kohuke valimiste tulemustest, siis palun esitada korrektselt vormistatud avaldus ja me püüame täita teie soovi.
P.P.S Illustreerivat pilti kohukesevõistlusest praegu ei saa - päike paistab arvuti ekraanile, ma ei näe mitte kriipsugi siit. Täielik pimetrükk.

2 kommentaari:

  1. kõrvalmärkusena...

    mina täna hommikul: "mis meil süüa on?"
    õde: "eriti midagi... kohukest on..."
    mina: - TSENSEERITUD -

    aga tagantjärele selgus, et see oli kõik puha eelarvamus (või järelvastumeelsus) ning Karumsi kvaliteet saab mult endiselt 5 punkti

    P.S. Pille, minu kaht viimast kohukesehinnangut ei tasu arvesse võtta, need numbrid seal ees on suure tõenäosusega valed

    VastaKustuta
  2. Triin. Kui soovid näha missivõistluse protokolli, siis palun ükspäev minu juurest läbi astuda - saad lisaks ehedad kommentaarid ja šokolaadiplekilised hindamislehed

    VastaKustuta