kolmapäev, veebruar 09, 2005

19 päeva. Kas rohkemaks sa võimeline polegi?

OH

Sellega võiks ma oma tänase sissekande ka lõpetada. Kirjeldab see ju hästi seda, mis mu hinges, peas või kusiganes mujal toimub. Hoiatan ette, et selle jutu, mis siit edasi tuleb võite taas lugemata jätta. See on Pille harilik Oh-päeva halin. Võibolla küsite, et miks ma seda üldse kirjutan? Lihtsalt pean.

Nii järjekordne Oh-päev. Kust see Oh siis tuli? Ei tea. Lambist arvatavasti. Kõik vastikud Oh-lambid tuleks siit maailma pealt ära kaotada. Ma vihkan neid. Mina istusin täiesti rahulikult köögis ja sõin turbonuudleid kui järsku hakkas vihma sadama. Selge märk sellest, et OH on jälle külaskäigul. Otsustasin mina siis, et lähen tiirutan natuke Tartu peal ringi ja üritan Oh-i mõnel kitsastänaval maha raputada, aga nii külm oli, et ma ei saanud pikka tiiru teha ja täna on see OH-kuidagi eriti püsiv.

Milles see Oh siis seisneb? Teate, ma ei oska kirjeldadagi. Selline tühi tunne on. Kohutavalt kurb ja kohutavalt nukker ja kohutavalt valus ja üldse... Oh, ma ei oska seda seletada. See maailm, mis on sinust väljaspool, seest tühi on täis üksikuid. Kel ununend mis hellitus mis hool. Nutt täitmas hingetühikuid. Kel üldse pole kuhugile minna. Kelt eal ei küsi keegi, kuidas läheb sul. Kes üksi hulgub mööda tühja linna, et mitte minna koju, kus on vaikus nõnda hull... (Alender aitab ikka hädast välja, kui on vaja midagi öelda, aga endal pole piisavalt palju sõnu.) No ja siis on veel see üks asi lisaks.

Teate, see Oh on nagu mingi viirus. Ta poeb minu sisse ja siis hakkab hävitustööd tegema. Kõigepealt muudab ta kõik rõõmsad mõtted invaliidideks ja igakord kui üritan midagi ilusat mõelda, siis ütleb, et no donut for you või et bad server. Teate, minu puhul ei aita vist muu kui tuleb teha restart. Ei, veelparem. Tehke mulle üks Shut down. Siis oleks lõpuks rahu majas.

Oh, kohutav. Ma ei kannata seda Pillet. Masendav. Kui te mingil imelikul põhjusel siiski lugesite seda nutulaulu, siis palun, unustage see ära. See ei ole see Pille, keda te mäletama peate. Teie jätke meelde see Ah-Pille. Nõus?

Loodan, et homme tuleb siiski Ah-päev.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar