kolmapäev, august 14, 2024

Koolieelne paanika

 Nonii, Juulilaager kesk augustikuud möödus nagu lennates. Sai palju kunsti tehtud ja niisama meeldivas seltskonnas aega veedetud. Nüüd aga on aeg tagasi pöörduda karmi igapäevaelu juurde. Teate ikka mis aeg praegu on? Koolieelse masenduse aeg. Mäletan veel kaugest noorusest, et augustikuul oli alati selline kibe suvelõpumekk juures.  Kaugel see kool enam on. Pole kolme nädalatki enam. Lapsed nutavad kodus, aga ega see emade-isade jaoks samuti kerge aeg pole. Kas te üldse teate kui palju üks laps võib suvega kasvada?
Meie Tõruke pole ammu enam väike tõru vaid ikka täitsa korralik tamm juba. Talle tuleb osta kõik uued riided ja jalanõud, kui ei taha, et ta crocside ja lühikeste pükstega kooli läheb.  Mis te arvate, kas Tõrukesele meeldib poes riideid ostmas käia? Loomulikult mitte. Mis aga kõige hullem, isegi mulle ei meeldi poes riideid ostmas käia. Seega saab peatselt näha kahte torisejat vastumeelselt poeriiulite vahel tolknemas.

Täpikesega on asi lihtsam. Isegi tema on suve jooksul täpikesest parajaks punktiks paisunud ja garderoob vajab väljavahetamist, aga talle saan tuua pööningult Murdjalapsukese vanu riideid, mis siis kas ära põlatakse või ikkagi kasutusse võetakse. See töö on mul tehtud, nii et talle on vaja vaid paari riidehilpu. Ja rahvariideid. Meil siin on kombeks esimesel septembril rahvariietes kooli minna. Väga ilus traditsioon, aga lapsevanemale paras peavalu. Täpike on mind seni küll säästunud ja esimese 4 kooliaasta jooksul ta eriti kasvamisse ei panustanud, nii et sai lahkesti olemasoleva komplektiga hakkama. Aga nüüd on neiu siiski niipalju kasvanud, et 5. klassi minekuks on uut komplekti vaja. Seelik on tegemisel (loodame, et saab valmis), aga pluus on täiesti puudu. Tikingi nüüd meeleheitlikult õlakuid, et jõuaks õigeks ajaks valmis. Pätid on ilmselt ka puudu. Aga pole hullu, ma olen ennegi kiireid lahendusi leidnud.

Tirtsule on ilmselt ka üht-teist vaja. Eelkõige jalanõusid. Aga vastupidiselt Tõrukesele meeldib talle väga poes käia ja endale kõiksugu vidinaid kokku kuhjata. On tal neid siis vaja või mitte.

Kõikvõimalikud vihikud, kaustikud ja muu säärane on köki-möki võrreldes selle riideralliga.


Peaks vist koolieelse kiirlaenu võtma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar