neljapäev, veebruar 04, 2021

head ja halba

Kirjutaks millestki, aga no praegu on ainult üks aktuaalne teema - lumi - ja sellest on kõik juba kirjutanud. Teisalt, kuidas saan mina kehvem olla.
Lume puhul on nii head kui halba.
Esiteks see hea osa. No küll on õues praegu ilus. Vanad head ajad tulevad meelde, kui selline talv oli reegel, mitte erand. Eriti ilus on kui päike lumepilvede vahelt välja tuleb ning kõik särama lööb. Muinasjutt noh.
Teiseks veel head. Milline trenn! Kõigepealt see titevankri lumes lükkamine. Pärast kerget jalutuskäiku võib riided lausa välja väänata. Lisaks veel igapäevased harjutused lumelabidale. Niimoodi võib suveks vormi saada.
Kolmandaks ikka head. Lumi annab lastele suurepärase vabanduse hommikul kooli hiljaks jääda. Alati võid öelda, et jäid lumme kinni (mitte ei kulutanud poolt tundi sokkide peale karjudes). Ja õpetaja ei saa kuidagi pahaks panna, et hiljaks jäädakse. See on ju force majeure.
Neljandaks veel head - kassi käpad on õuest tuppa tulles puhtad! Ega kass muidugi väga õue kipu. Istub aknal ja teeb talvist aialinnuloendust. Ornitoloog selline.


No ja mis siis lume juures halba on?
Halb on see, et üldse ei saa lume üle viriseda. Kohe tulevad süümekad kallale, sest viimased 10 aastat on virisetud selle üle, et lund pole ja nüüd siis nii...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar