teisipäev, november 17, 2009

Sõnasegadus figuurisõpradele

Täna üritasin taas teha midagi uut. Kulinaarses plaanis siis. Võtsin ette teise Mpsi lemmiktoote - pontšikud. Või on need sõõrikud? Või kas pontšikutel ja sõõrikutel üldse on mingi erinevus. Ja kui, kas siis see erinevus seisneb augu olemasolus või selle puudumises.
Loogiliselt peaks sõõrik ju olema sõõri kujuline küpsetis. Sellisel juhul tegin mina sirbikuid. Millegipärast ei tahtnud need rõngad kuidagi rõngastena püsida (pildil see ei kajastu, ma peitsin sirbikud nende üksikute rõngikute alla (rõngik aga on ju paranka hoopis?). Illustreeriva materjali kvaliteedi osas paluks ka mitte vinguda. Kui kedagi huvitab, siis tegemist on pärmitaigna sõõrikute (või pontšikute või sirbikute või rõngikute või ......kutega*). Retsept on pärit toidutarest.

Ah, et kuidas maitses? Küsige pontšikuekspert Mpsilt. Mulle näkku ei julgenud ta igastahes suurt kriitikat teha.


*täida lünk meelepärase sõnaga

2 kommentaari:

  1. pakun lünka sõnu:
    nämmi... (kui maitseb)
    kummi...( kui hammas peale ei hakka)
    sunni... (kui liiga ruttu otsa saavad)
    ummi... (kui seedimisele halvasti mõjuvad...)

    VastaKustuta
  2. Pildi peal näevad küll väga head välja.
    Mina nimetaks neid ikkagi sõõrikuteks ja neid, millel auku ei ole (selline plönni moodi) pontšikuteks.

    VastaKustuta