esmaspäev, mai 28, 2007

Arheoloogilised leiud

Minu tänase päeva saavutus - lõin umbes pool miljonit naela. Homme lähen Tartusse ja kui tagasi tulen, siis löön teise poole ka ära!

Üldiselt käivad meil maal arheoloogilised lammutustööd. Te isegi ei kujuta mitte ette kui palju põnevat võib ühest iidsest onnist leida. Aga las ma räägin teile. Kõige esimese asjana kui te leiate ühe iidse hüti, vaadake räästa alla. Seal on raudpoltkruvikindlalt püss. Jah, tõsi, see on ilmselt roostes ja puust osa on pisut pehkinud. Aga ta on täiesti autentne ja kõik jubinad ja lukud on küljes ja see on äratuntavalt sõjaaegne (millise sõja täpsemalt, seda mina täpsemalt ära ei tunne, sest ega ma mingi relvaekspert pole. Ma võiks öelda vabalt, et näiteks muistsest vabadusvõitlusest. Olen võhik).

Siis ma soovitan teil kindlasti vaadata ahju. Kui seal ühte imekaunist (tervet) savikaussi pole, siis pole see onn tuhkagi väärt. Jah, ilmselt on see natukene tahmane, aga pesete puhtaks ja imetlete nii mis jaksate.

Kui te need olulised kohad olete läbi vaadanud, siis piiluge, mis on selle kola hunniku alla peidetud, mis laviinina uksest välja voolab. Võite ette kujutada, et seal on loendamatul arvul huvitavaid ja põnevaid esemeid, millest pooli me kavatseme rakendada dekoratiivsetel eesmärkidel uue rajatava väliköögi juures ja ülejäänud poolte (mis ei kvalifitseeru rämpsu ja prahi koodnimetuse alla) otstarve jääb ilmselt saladuseks

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar