teisipäev, juuli 02, 2024

Mis kell päike tõuseb?

Kas teie teate, mis kell praegusel ajal päike tõuseb? Mina tean täpselt, sest koos päikesega tõuseb ka Tirts. Enamasti tuleb ta küll meie kaissu või nõuab, et keegi teda valvama tuleks (loe: läheks tema kaissu), aga näiteks täna hommikul pani ta teleka mängima ja hakkas multikaid vaatama. Tõsi mõne aja pärast nõudis ta, et keegi teda valvama tuleks* ja temaga mängiks ja süüa annaks ja mida kõike veel. Kella kuuest arvas, et on vaja õue minna. Oligi kingad jalga ja mütsi pähe pannud, aga ei leidnud dressipluusi. Ega mul ei jäänud muud üle, kui endki voodist välja ajada ja vaadata, et laps üksi hulkuma ei läheks. Istus teine trepi peal pleedi sees ja kurtis, et on külm. Meelitasin Tirtsu tuppa. Kella kümneks, mil teised silmad avasid, olime meie jõudnud juba raamatut vaadata, koristada, plastiliinist loomi voolida, koristada, joonistada, koristada, nõrkemiseni mängida, koristada ja loomulikult süüa ning multikaid vaadata. Koristada ikka ka. Tõsi, koristamise osas mitmuse kasutamine kuulub küll fantastika valdkonda. Ikka üksi koristasin. Sisuliselt olengi päev otsa koristanud, aga kas maja on ka korras? Looda sa.

Mis te arvate, kas sellise varase ärkamise ja täiesti ogara tulemusteta koristuspäeva õhtuks olen ma rõõmus ja rõõsa nagu linnuke oksal või pigem nagu torssis siil.



Rääkides siilidest. Nad on meie õue vallutanud. Vaesed koduloomad peavad välkkiirelt oma toidukausid tühjaks tegema, sest väikenegi viivitus päädib sellega, et alfasiil on kõigi nelja käpaga toidukausis ja õgib kahe suupoolega. Ülejäänud siilid võtavad järjekorda, et oma osa saada. Üks eriti ülbe hõivas isegi koerakuudi. 

Täiesti teisest teemast:

Tirts teatas just, et tal on vee vastu allergia...  Nojah, reisil vist vahemerre ujuma ei lähe.


*Ma ei saa aru, mis teema selle valvamisega on. Kas ta kavatseb ära põgeneda, või pahandust tegema hakata, et pidevalt valvurit kõrvale vaja...

1 kommentaar: